(foto) Toyota a construit primul hot-hatch din ultimii 10 ani şi îl va aduce la Geneva

Compania Toyota a publicat primele imagini ale unui hatchback “fierbinte” creat pe baza modelului Yaris care va beneficia în scurt timp de un facelift.

Acesta este primul hot-hatch al companiei, făcut în ultimii 10 ani. Amintim că din anul 2007 Toyota a scos din producţie Corolla T-Sport, iar din 2005 modelul Yaris T-Sport.

Premiera maşinii obişnuite, dar şi a celei performante, va avea loc în martie la Salonul Auto de la Geneva.

Primele informaţii despre dezvoltarea unei astfel de hatchback Toyota a apărut la sfârşitul anului trecut, atunci când firma japoneză a prezentat maşina care va participa în sezonul actual în WRC.

Informaţii despre acest hot-hatch sunt deocamdată prea puţine. Modelul va fi oferit doar într-o caroserie cu trei uşi, va avea autocolante pe caroserie şi un kit exterior aerodinamic cu un eleron impunător.

Vezi şi: (foto/video) Toyota se întoarce în WRC cu un Yaris cu 380 de cai putere

Ce ţine de partea tehnică, reprezentanţii Toyota au menţionat în comunicatul oficial că sub capotă se va afla un motor care va genera cel puţin 210 cai putere. Cel mai probabil este vorba despre propulsorul turbo pe benzină de 1.6 litri, acelaşi fiind instalat şi pe versiunea de raliuri.

Astfel, noul Yaris fierbinte va putea concura cu modele care de asemenea oferă 200 de cai putere: Peugeot 208 GTi sau Ford Fiesta ST200.

Mai multe detalii le vom afla în preajma deschiderii Salonului Auto de la Geneva.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/