(foto) Toyota Highlander facelift primeşte o transmisie automată cu opt trepte

Distribuie:
 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Compania Toyota a anunţat că va prezenta la Salonul Auto de la New-York, care se va deschide la 25 martie, tot-terenul actualizat Highlander. Una şi poate cea mai mare noutate este introducerea unei cutii de viteze automate cu opt rapoarte, care vine să o înlocuiască pe cea cu şase trepte.

2017_Toyota_Highlander_06_4BD0FD340C9B243DB5D0BE29473F93A7E3498963

Noua cutie de viteze va fi cuplată la un propulsor modernizat pe benzină, de 3.5 litri şi cu şase cilindri, echipat cu sistem de injecţie directă a combustibilului. Noul agregat promite a fi mai puternic şi mai econom decât predecesorul său, însă careva caracteristici dinamice nu au fost publicate. Motorul, ca şi pe crossoverul din prezent, va dezvolta 270 de CP.

Unitatea de propulsie va fi disponibilă pentru orice modificaţie a modelului. În acelaşi timp, cea de bază rămâne a fi motorizarea cu şase cilindri, de 2.7 litri volum (188 CP), care lucrează alături de o transmisie automată cu şase rapoarte şi o tracţiune pe puntea din faţă. Versiunea hibridă va primi acelaşi motor V6 de 3.5 litri, puţin modificat, alături de un variator.

Deocamdată în SUA, crossoverul va fi disponibil într-o nouă versiune sport, numită SE. Pachetul de dotări va cuprinde: o suspensie resetată, jante de 19 inci din aluminiu, alături de câteva elemente vopsite într-o culoare neagră, inclusiv şi grila radiatorului. În habitaclu, scaunele vor fi tapiţate cu piele neagră, cu cusături argintii şi un desen special.

2017_Toyota_Highlander_09_7A4103D173E947662BCE1924545F1EA7DE649EE6

Printre dotările care vor veni standard se numără şi un complex de sisteme de siguranţă Toyota Safety Sense P. Aceasta este compusă dintr-un sistem anti coliziune frontală, sistem de monitorizare a benzii de rulare, sistem de comutare automată a luminilor farurilor, cruise control adaptiv, sistem de detectare a pietonilor cu posibilitatea acţionării automate a frânelor în cazuri extreme.

Modelul poate fi comandat şi cu un sistem de supraveghere la 360 de grade, alte culori ale tapiţeriei, opt scaune şi un sistem multimedia cu 5 porturi USB.

Vânzările Toyota Highlander facelift în SUA vor începe toamna.


Distribuie:
 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...

12 Responses

 1. Vova spune:

  Cu asa motor de 3.5 si taxe de peste 10 000 euro amus toti moldovenii o sa fuga so o cumpere. Masina e actuala pentru USA. La noi cu noile reglamentari cea mai scumpa maxina de lux va fi undeva pe la 13 000 euro TREBUIE DE ORIENTAT LA ROMANIA DE AZI INAINTE INCOLO LUXUL SE DEPLASEAZA chiar si pentru basarabeni

 2. Ivan spune:

  Am vazut si eu prin Chisinau citeva masini de astea am in vedere cu motor 2.7 IN rest in moldova cam sa terminat cu fuga dupa motoare mari mai ales ca la Nemti este optiunea cu motor 2.0 sa ai aceeasi performate si ele nu intra in taxe de lux. Toyota e o masina fiabila dar in Moldova nu va avea asa success ca in sate. La noi RAV 4 da se cumpara cu motor 2.0 preponderent el nu intra in taxe. Masinile sunt bune probleme nu fac.

 3. Djordj spune:

  Politica asta a lor cu luxul de peste 3000 cm cubi nu da roade. Da cum sa dee roade daca la BMW si Mercedes cu motor de 2.0 e mai mare lux. Da cind te gindesti ca unele vekituri cu motor 2.0 is rable da altele de 2.0 sunt lux apare intrebarea unde e luxul si unde e saracia. SE POATE CA IN RUSIA UNDE SE PUBLICA O LISTA DE MARCI CARE REPREZINTA LUX. sau se poate ca in Romania unde luxul e altfel descris la care se mai adauga o parte din impozit bine distribuit prin carburant. Sau este si varianta Norvegiei unde un S clas costa peste 250 000 euro.

 4. Harap spune:

  E greu de spus ce este aceasta Lux cind po opredeleniu in cea mai saraca tara din Africa cum este Moldova nu poate fi decit saracie sau saracie avansate cu 2 picioare in groapa. Remitentele azi si el au scazut oficial la 33% da neoficial la 66% Este asa numitul capital negru de la gasterbaiteri care ne mai tine. CE SE VA INTIMPLA CIND DE EXEMPLU toti vor incepe sa cumpere apartamente si masini la Iasi. E de ajuns chisinaul sa se certe cu Bucurestiul si iaca se va incepe. Exodul masiv de capital va duce la schimbarea totala a vietii din Chisinau. Daca pina acuma toti se rupeau la Chisinau miine toti se vor rupe la 70 km de Chisinau.

 5. Anton spune:

  Da eu nu inteleg care e rostul sa cumperi asa saraiuri mari. Oare o maisna noua de vreo 13000 euro nu ajunge? Nu ai taxe de lux. Ai o masina cu un motor de sub 13000 cm cubi. Nu bate la ochi. Nnu ai treaba cu nimeni. Nu vezi pe nimeni. Nimeni nu te pindeste. Scuipi pe toti prin feluyl ca nui observi. Ei nu sunt. Ei erau . Ei traiesc pentru impozite da tu piciorul pe surcica si te odihnesti la Europa sau chiar traiesti acolo cu anii. Vii la paste la parinti. Vii pe o malolitrajca esti saraca da in Europa stai in hotele de 5 stele. Lucrul e in Europa. Acolo iti duci familia. Asta e visul European spre deosebire de cel moldovenesc. ARE ROST SA EI UN MOTOR 3.0 SI SA PLATESTI TAXE O VIATA INTREAGA?

 6. Giku spune:

  Daca tu nu ai observat apoi toti au inceput sa scape de masini cu motor 3.0 Ia uite pe situsi cum totul e in haos. NU MAI ZIC DE ACESTIA CU APRTAMENTE peste 100 metri patrati. Biznesmanii au intrat in stopor. Azi nimeni nu mai cumpara nimic toti stau si asteapta 2017. Parca imi aduc de inceputul anilor 2000 cind daca voiai sa faci ceva toti ziceam sa asteptam ca dac vin comunistii totul va fi altfel. La fel si acuma stam linistiti si asteptam 2017 Atentie nu facem nimic.

 7. Bartolomeu spune:

  Da eu cred ca e si bine sa avem masini cu motor 1.0 Mai putine poluari. Mai putini bo pe drum ca acestia cu motor 3.0 nu cumva o masinica cu motor 1.0 sa iasa la depasire. LASA TAXELE DE 10 000 EURO SA-I TRASNEASCA. lASA IMPOZITUL PE AN SA INFLAMINZEASCA. Numai pe timp de post mintea vine la cap da daca postul va dura minim un an vor ve efecte benefice pentru intreaga societate. SUT SIGUR CA PE LITUANIENI SI BULGARIENI SE POATE DE CONSTRUIT UN NOU BUDGET.

 8. Arici spune:

  Ai dreptate. Asta e si scopul atunci cind nu este o economie stabila. Anume acei cu ponturi si fraerii vor forma noul budget. Daca cumva mai ese troleibusele sa lucreze noapte dau garantie ca jumate find firme de taxi dau duba. Daca se mai include taxa in benzina apu vor ramiine maxim 10 firme de taxi. IN GENERAL ASTA E BINE PENTRU STAT. Va fi jaivaia kapeika zilnik. Mie imi place. Astea se cheama reforme cind puterea de la fraeri trece la stat.

 9. Eminescu spune:

  In primul rind avem noroc ca nu traim in Rusia. 100 de km maxim si suntem in alt stat. Asta e o ora. IN Germania uniii fac zilnic 200 km pina la serviciu. Avem biometric da unii si alta cetatenie. Pe acestia nui paste nescitaua. Esire este. Asa ca o masina adaptata la taxele europene e tema zilei. Odata ce ai esit din tara nu are nimeni cu tine nimic. NICI NU SE VA OBSERVA CUM DIMINEATA JUMATE DIN TARA VA PLECA CU MASINA IN STATUL VECIN LA SERVICIU DA SEARA SE VOR INTOARCE SA DOARMA. Degraba Chisinaul va fi spalinii raion. Desi asta sa inceput inca 6 ani in urma.

 10. Jora spune:

  Buna idee desi nui nimic nou. La moment vreo 30 000 moldoveni cam asa si fac. Da daca vor fi 300 000 pe drum nu vor incapea toti. De asta trebuie un drum in 6 benzi intro directie si alte 6 benzi in alta directie. Hai ca parca vad ca amus se va anunta constructia lui.

 11. Ina spune:

  E bine cind societatea comunica iaca sa gasit si o noua solutie de esire din saracie. Nu trebuie sa stei pe loc asta e depresie. Mmiscate in lung si in lat. Miine Chisinaul pentru tine va fi locul in care te-ai nascut si te vei intoarce ca la parinti in sat dar tara ta va fi aceea care se gindeste la tine si tu la dinsa. NU TU ALEGI TARA DAR EA TE ALEGE PE TINE.