(foto) Toyota Prius PHV este prima maşină de serie care primeşte un panou solar pe acoperiş

Compania Toyota a prezentat recent în Japonia modelul actualizat Prius PHV. Acesta este deja disponibil în vânzare şi este capabil să se deplaseze cu un plin de energie electrică până la 70 de kilometri!

Mai mult, clienţii îşi vor putea comanda un panou solar care va putea fi instalat pe maşină. Acesta va fi util în timpul deplasărilor prin zone în care nu există staţii de reîncărcare.

Niponii de la Toyota spun că anume prin acest model văd viitorul tuturor automobilelor ecologice. Panou solar produs în colaborare cu Panasonic este integrat în acoperiş şi poate asigura destulă energie pentru o autonomie zilnică de până la şase kilometri.

De asemenea acesta poate alimenta şi reîncărca mai multe sisteme ale automobilului, dar şi acumulatorii de 12 V.

Prius PHV este capabil să se reîncarce complet de la o priză de 200 de volţi în două ore şi 20 de minute, iar de la o staţie specială 80% în 20 de minute.

Toyota planifică să vândă lunar doar Japonia 2.500 astfel de maşini.

Amintim că acest model a fost lansat în SUA la sfârşitul anului trecut. Este cunoscut sub numele de Prius Prime, iar în Europa vânzările vor demara chiar în această lună. Deocamdată nu se cunoaşte dacă opţiunea unui panou solar va fi disponibilă pentru modelele din afara Japoniei.

Vezi şi: (foto/video) New-York 2016: Premieră mondială – Toyota Prius Prime

Soluţia unui panou solar pe acoperiş nu este o noutate sau ceva extraordinar. Idei similare au fost testate de mai mulţi producători, însă de fiecare dată tuturor li se punea în faţă o barieră. Panourile solare generau foarte puţină energie care abia era destulă pentru funcţionarea sistemului de ventilare, iar la temperaturi înalte acestea nu puteau fi deloc folosite.

Iată că inginerii japonezi au făcut un pas important în acest domeniu. Aceştia au putut mări structura de absorbire a luminii solare şi să extindă intervalul de temperatură de lucru.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/