in ,

(foto) Ultima şansă! Brabus 700 4×4² “one of ten” Final Edition

Producţia celui mai neobişnuit off-roader marca Mercedes-Benz, G 500 4×4², s-a încheiat oficial în luna octombrie a anului trecut, însă iată că germanii de la Brabus s-au gândit să mai ofere pe piaţă câteva exemplare. Interesant este că atelierul nu şi-a făcut o anumită rezervă de SUV-uri originale, ci a decis să le facă cu propriile forţe pe baza unei maşini cu totul diferite.

Ceea ce vedeţi în imaginile din articol este cu adevărat un produs exclusiv, deoarece are la bază modelul G 63 AMG în caroserie W 463. Brabus a luat maşina de teren performantă şi a transformat-o într-un mod asemănător modelului G 500 4×4².

În locul punţilor normale au fost instalate două noi de tip portal, dar şi o nouă suspensie multi ajustabilă electronic marca Brabus. Toate au dus la formarea unei gărzi la sol care măsoară 60 de centimetri! Pentru a obține o manipulare la fel de sigură și agilă în toate condițiile, setările suspensiei pot fi modificate de șofer printr-un BRABUS Touch Control Panel din cockpit.

Vezi şi: (video) Noul Brabus 700 Widestar – un off-roader exclusiv făcut pe baza noului Mercedes-AMG G 63

Lonjeroanele ajustabile în înălțime sunt realizate din aluminiu cu rezistență ridicată și permit reglarea individuală a gărzii la sol pe fiecare din cele două punţi, iar care urmare se pot ajusta cu precizie sarcinile speciale care sunt puse pe roţi. În plus, alegerea acestui metal pentru amortizoare oferă, de asemenea, avantaje în ceea ce priveşte greutatea redusă, dar şi capacitatea de disipare optimizată a căldurii.

Designul lor, cu un rezervor de expansiune pe fiecare lonjeron, furnizează de asemenea cu 15 la sută mai mult volum de ulei pentru amortizoare, ceea ce creează rezerve extraordinare în special atunci când se conduce pe teren accidentat.

Șoferul poate alege între cele patru moduri de rulare: “Comfort”, “Sport”, “Off-Road” și “Individual” pe panoul de control BRABUS Touch Control Panel. Ultima configuraţie permite ajustarea individuală a ratei de amortizare pentru fiecare axă.

Pentru a proteja motorul, lanţul cinematic și rezervorul împotriva deteriorărilor care eventual pot avea loc prin off-road, Brabus a echipat modelul special cu elemente de protecţie sub forma unor plăci robuste.

Garda la sol impunătoare este asigurată şi de roţile imense, care se ascund sub nişte bosaje din fibră de carbon. Acestea includ nişte jante de 22 de inci care sunt “încălţate” în anvelope pentru off-road Pirelli Scorpion ATR 325/55 R 22. Încă o caracteristică a exteriorului brutal este acel spoiler care stă deasupra parbrizului şi care include lumini de zi LED.

Sub capotă situaţia este următoarea: a fost aplicat kitul BRABUS B63S – 700 pe motorul V8 bi-turbo de 5.5 litri volum. Mai exact, modificările au presupus înlocuirea turbo compresoarelor cu unele mai mari şi mai largi, care sunt capabile să producă o presiune mai mare. 

Scutul BRABUS Gold Heat Reflection care este aplicat pe mai multe conducte are menirea de a scade considerabil temperatura aerului de admisie. Această măsură contribuie în mod egal la livrarea unei puteri optime și la formarea unei durabilități impecabile, care se manifestă și în cei trei ani de garanţie care se oferă pentru această maşină (sau 100.000 de km parcurşi).

Vezi şi: (foto) Al doilea G 500 4×4² venit în Moldova! Costă minim 250000 de euro pentru că a trecut şi pe la Brabus

În plus, Brabus a instalat nişte catalizatori metalici speciali de înaltă performanță cu downpipes-uri cu o lățime de 75 mm pentru reducerea contrapresiunii. Opțional, acest supercar pentru off-road poate fi comandat și cu un sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament, din oţel inoxidabil, cu supape controlate în mod activ.

Ultimul lucru care s-a făcut la capitol tehnic este resetarea unităţii electronice de control pentru ca toate componentele schimbate să poată lucra într-o armonie.

Rezultatul: 700 de CP în loc de 571 (la 5.300 de rpm) şi 960 Nm de cuplu în loc de 760 (între 2.000 şi 4.500 de rpm). Cutia de viteze a rămas cea SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate realiza în fix 5 secunde, iar viteza maximă este limitată la 210 km/h din cauza roţilor. Consumul mixt anunţat este de 14.4 litri, prin oraş – 19 litri, iar pe autostradă poate coborî până la 11.8 litri.

Dacă exteriorul va putea fi vopsit doar într-o culoare albă sau neagră, pentru habitaclu se oferă standard o tapiţie cu piele în două culori: negru şi maro deschis. La cereri individuale, Brabus poate schimba tapiţeria şi culoarea sa cu alte opţiuni.

De asemenea, Brabus este gata să inunde habitaclul cu fibră de carbon sau inserţii din lemn cu orice textură şi culoare la alegere. Încă o opţiune sunt pragurile exterioare retractabile electric, care vor face îmbarcarea şi debarcarea mai uşoară.

În total vor fi asamblate doar 10 maşini şi este ultima şansă de a mai cumpăra un SUV nou cu punţi portal, modificat de Brabus. Preţul de start porneşte de la 209.000 euro.

Vezi şi: (video) Brabus 550 Adventure 4×4² a fost evaluat! Este al doilea cel mai scump SUV făcut de atelier

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?