(foto) Un convoi de Jaguar-uri XJ se îndreaptă spre Salonul Auto de la Paris

Un convoi unic, reprezentând trecutul și prezentul modelului Jaguar XJ, a început o călătorie de la uzina Jaguar din Castle Bromwich, Marea Britanie, până în locaţia unde se va desfăşura peste câteva ore Salonul Auto de la Paris. Într-un astfel de mod vor fi marcaţi cei 50 de ani de când a apărut nava amiral a mărcii.

Coloana de maşini va fi compusă din toate cele opt generații XJ, produse încă din 1968. Colecția specială va fi condusă de mașina care a stat la baza modelului, Series I, şi va fi încheiată cu cea mai recentă ediție speciala XJ50, care a fost dezvăluită la începutul acestui anConvoiul va include și alte modele de o importanţă semnificativă, cum ar fi Seria II Coupe și X350 XJR.

Începând cu Castle Bromwich, acolo unde se produce sedanul de lux, itinerarul cu o lungime de 839 kilometri va cuprinde o serie de locații importante, printre care Jaguar Classic, Bicester Heritage Center și circuitele de curse de la Goodwood și Le Mans, care au jucat un rol semnificativ în istoria Jaguar și a modelului XJ. Staţia terminus pentru această coloană de maşini va fi Salonul Auto de la Paris, acolo unde în 1968 a fost prezentat lumii Jaguar XJ Series I.

Vezi şi: (foto) Jaguar Land Rover a făcut un sistem multimedia modern pentru maşini clasice

Parisul are o semnificație specială pentru Jaguar XJ. În 1968, XJ și-a făcut debutul în cadrul expoziţiei de automobile, acolo unde şi fondatorul Jaguar, Sir William Lyons, şi-a dezvăluit viziunea proprie asupra cum trebuie să arate un sedan cu o manevrabilitate ca şi cea a unui E-type. Modelul de lux a fost o revelație, cu a sa combinație impresionantă de frumusețe, poezie și performanță. De atunci, standurile de prezentare de la Paris au jucat un rol regulat de important în viața modelului XJ. De exemplu, XJ ‘X300’ a fost prezentat la acolo în 1994, iar revoluționarul XJ ‘X350’, cu monococul său ușor de aluminiu, a debutat acolo în anul 2002.

Revenirea la Salonul Auto de la Paris, după 50 de ani de la prima sa apariție pe stand, marchează o serie de sărbători comemorative pentru unul dintre cele mai bune sedanuri din lume, care a fost alegerea liderilor în afaceri, a celebrităților, a politicienilor și chiar a coroanei regale timp de cinci decenii.

Maşinile din care este compusă coloana specială:

  • Jaguar XJ Series I: 1968
  • Jaguar XJ Series II: 1973
  • Jaguar XJ Series II Coupé: 1973
  • Jaguar XJ Series III: 1979
  • Jaguar XJ XJ40: 1986
  • Jaguar XJ X300: 1994
  • Jaguar XJ X308: 1997
  • Jaguar XJ X350: 2003
  • Jaguar XJ X351: 2009
  • Jaguar XJR575: 2017
  • Jaguar XJ XJ50: 2018

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Jaguar a restaurat perfect maşina bateristului trupei britanice Iron Maiden

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/