(foto) Un fan Toyota a găsit un catalog complet cu piese ale noii Supra şi le-a combinat. Iată rezultatul

Pe măsură ce dezvoltarea noii generații Toyota Supra A90 încă continuă, informații despre mașina sport continuă să se scurgă pe internet ca apa într-un şanţ.

Acum câteva zile, un utilizator al forumului SupraMKV a găsit un catalog complet de piese a noii Supra pe site-ul RealOem.com folosit de BMW, iar un alt utilizator a folosit unele dintre ele pentru a forma cu ajutorul unui redactor grafic, designul exterior şi planşa de bord împreună cu consola centrală din habitaclu.

Până în prezent am fost martorii atât unor nenumărate imagini spion, cât şi a unora similare lansate în cadrul unei campanii de marketing a Toyota, iar împreună cu prezentarea în acest an a conceptului GR SUPRA Racing, avem deja o imaginaţie despre cum va arăta maşina care va fi scoasă la vânzare peste un an. Noile detalii vin să completeze aceste informaţii vizuale.

Numeroasele suprafeţe rotunjite şi cu creste sunt în mod evident inspirate de la conceptul FT-1 prezentat acum aproape cinci ani, deși nu sunt atât de neobișnuite. În partea din față noua Supra va avea nişte faruri LED cu lumini de zi integrate sub forma literei L, un “nas” cu o formă inspirată de la monoposturile din Formula 1 şi prize mari de aer pe bara de protecţie.

Sub aceasta din urmă se va regăsi un splitter, care va fi realizat cel mai probabil din fibră de carbon în nivelele de echipare superioare, în timp ce alte prize de aer se pot găsi sub părţile laterale ale farurilor.

Mai multe prize pot fi găsite în spatele aripilor frontale și pe uşi, acestea din urmă părând a fi false. Designul parbrizului, acoperișul “double bubble”, oglinzile exterioare derivate de la BMW și spoilerul care se aseamănă cu o coadă a unei raţe vor contribui la look-ul special al maşinii, la fel ca și pragurile laterale și difuzorul impunător. Gama de jante va fi compusă din modele de 17, 18 şi 19 inci. Acestea din urmă au dimensiuni de 9JX19 ET32 şi 10JX19 ET40.

Deși nu este prezentat aici, diagramele parțiale dezvăluie şi partea posterioară a coupeului, cu o uşă mare a hayonului, stopuri subţiri LED în formă de lacrimă, încă o pereche de prize de aer sub aceste corpuri de iluminat, două terminaţii rotunde ale eşapamentului sport şi un proiector anti ceaţă integrat în difuzor.

Caroseria va putea fi vopsită în culorile: Matte Grey Metallic, Mediterranean Blue Metallic, Atacama Yellow, Karmesin Red, Glacier Silver Metallic, Black Sapphire Metallic, Mineral White Metallic şi Blue Stone Metallic.

Vezi şi: PARIS 2018: Noua Toyota Supra se prezintă în ianuarie peste ocean. În Europa poate fi deja rezervată

Planşa de bord de la interior are un design orizontal simplu, cu deflectoare late ale sistemului de climatizare, integrate stilistic într-o linie orizontală generală. Diverse comutatoare asemănătoare cu cele găsite în noul BMW Z4 sunt împrăștiate prin cabină, inclusiv comenzile sistemului de climatizare, cele pentru acţionarea geamurilor și luminilor, manetele pentru includerea semnalizatoarelor de direcţie şi acţionării ștergătoarelor, butoanele multifuncționale ale volanului și levierul cutiei de viteze automate. Probabil va fi și un ecran cu sistem infotainment pe partea superioară a bordului, însă din diagrame lipseşte.

O diferenţă faţă de acelaşi BMW Z4 este remarcată prin panoul de bord. Acesta va reprezenta un ecran digital mare, dar cu o inserţie din plastic aproape pe centru, care va contura cel mai probabil turometrul. Pe partea stângă va exista un afişaj separat.

Informaţiile din catalog ne mai spun că maşina va avea: scaune reglabile manual pe modele cu motoare cu patru cilindri sau scaune sport reglabile electric şi cu memorie pe modelele cu motoare cu şase cilindri; padele de comutare a treptelor în spatele volanului; head-up display; cruise control adaptiv cu funcţie Stop&Go; senzori de parcare faţă/spate; sistem de încărcare prin inducţie electromagnetică a telefoanelor; Bluetooth; navigaţie prin satelit; inserţii din fibră de carbon pe planşa de bord; corpuri ale oglinzilor retrovizoare din fibră de carbon; plafon tapiţat cu Alcantara; covoraşe all season şi altele.

Acelaşi catalog a mai arătat că noua generaţie Toyota Supra va fi oferită la alegere în variantele de motorizări: 20i, 30i și 40i. Versiunile de bază ale maşinii vor fi dotate cu un motor B46D, care reprezintă o versiune a unui benzinar turbo cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri. Astfel de maşini vor fi disponibile doar pe piaţa europeană.

Versiunile superioare ale maşinii vor avea motoare B48D cu patru cilindri şi B58C cu şase cilindri. Acestea vor fi oferite pe piaţa europeană şi cea nord americană respectiv. Caracteristicile exacte ale agregatelor nu se cunosc, însă unele similare se găsesc şi pe noul BMW Z4, maşină cu care împarte o platformă (197CP/320 Nm, 258 CP/400 Nm şi 340 CP/500 Nm respectiv).

Cutia de viteze pe Supra va fi una automată cu opt trepte, însă pe unele pieţe, ca opţiune, ar putea fi oferită şi una manuală. Printre alte dotări se va găsi un: diferenţial cu alunecare limitată M Sport, suspensie frontală MacPherson şi un subcadru montat pe bucșe din cauciuc.


În baza pieselor, componentelor maşinii, dar şi a formelor conceptului GR Supra Racing, iată cele mai noi imagini render cu noua generaţie Toyota Supra, care dacă nu corespund exact, atunci cu peste 90% din formele maşinii pe care o vom vedea pe străzi.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/