in

(foto) Un fost şef Volvo şi-a făcut un brand care va lansa maşini electrice. Vor veni şi în Europa

Compania chineză tânără Weltmeister (în traducere – campionul lumii), cunoscută anterior ca WM Motor, a publicat în premieră imagini cu gama de maşini care se pregăteşte pentru debut.

Modelele vor fi vândute în China, SUA şi Europa, acolo unde vor concura direct cu produsele Tesla Motors.

weltmeister-electric-cars_0

WM Motor a fost fondată în anul 2015 de către Freeman Shan, care în ultimii 20 de ani a ocupat posturi de conducere la companiile BorgWаrner, Fiat, Geely şi Volvo (subdiviziunea chineză).

Reprezentanţii mărcii au declarat din start că sunt gata să se ocupe de producţia automobilelor electrice şi au anunţat despre construcţia unei uzine în estul Chinei.

Vezi şi: (foto/video) Un nou brand chinez a prezentat un crossover construit pe baza viitorului Volvo XC40

Acum compania şi-a schimbat numele în Weltmeister şi are planuri concrete: primele patru maşini vor avea unităţi de propulsie electrică. Printre acestea se numără un sedan, un break, un crossover şi un monovolum.

weltmeister-electric-cars_1

Din imaginile disponibile observăm că toate maşinile vor avea un stil comun. Există şi informaţia că marca are dezvoltate de sine stătător două platforme.

Construcţia uzinei se planifică a fi terminată în anul 2018. Investiţiile în acest proiect ambiţios se ridică la un miliard de dolari, iar uzina va demonstra o performanţă de producţie – până la 200.000 de maşini pe an.

weltmeister-electric-cars_4

Peste doi ani, 2018-2019, primele automobile vor apărea în China. Ulterior va începe expansiunea pe pieţele din SUA şi Europa.

Vezi şi: (foto) Sportcarul electric Qiantu K50 vrea să cucerească SUA, după care toată lumea

weltmeister-electric-cars_2

weltmeister-electric-cars_3

weltmeister-electric-cars_5