(foto) Un Mercedes asamblat de Porsche şi o Lancia, din colecţia lui Rowan Atkinson, scoase la licitaţii

Actorul şi comediantul britanic Rowan Atkinson, cunoscut pentru cel mai popular rol, cel al personajului Mr. Bean, a decis să-şi golească puţin colecţia sa de automobile pentru a face loc altora noi.

La 24 februarie 2018, prin intermediul licitaţiilor organizate de Race Retro Classic Car Sale, va încerca să vândă un Mercedes-Benz 500E (1993) şi o Lancia Thema 8.32 (1989).

Sedanul Mercedes-Benz 500E a fost dezvoltat în colaborare cu Porsche și chiar a fost asamblat la uzina din Zuffenhausen. Mașina este echipată cu un motor V8 natural aspirat de 5.0 litri, care produce 326 CP şi 480 Nm.

Concurentul lui BMW M5 de altă dată poate accelera de la zero până la 100 km/h în 6.1 secunde, are un parcurs de 80.516 km, iar conform spuselor lui Atkinson – este cel mai bun exemplar pe care a reușit să-l găsească.

Mercedes-ul rar cu suspensie şi mecanisme de frânare modificate va fi oferit noului proprietar cu o carte de service completă, pachetul original de cărți și cheile de rezervă.

Vezi şi: (foto) Mr. Bean îşi vinde prin licitaţie Defender-ul construit în ediţie limitată

Vezi şi: (foto) Mr. Bean îşi vinde prin licitaţie Defender-ul construit în ediţie limitată

Al doilea sedan din colecţia lui Rowan este o Lancia Thema 8.32 care a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Torino în 1986. Cifrele “8” și “32” din denumire înseamnă numărul de cilindri și, respectiv, supapele.

Mai exact, sub capotă se află un motor V8 cu 215 CP, preluat de la modelul Ferrari 308/328, după care a fost modificat şi asamblat de Ducati. Până la 100 km/h, Thema 8.32 accelerează în 6.8 secunde, în timp ce viteza maximă pe care o poate atinge este de 240 km/h.

Thema 8.32 este şi prima mașină din lume echipată cu un spoiler spate controlat electronic! Parcursul automobilului care este unul din cele sub 20 de exemplare înmatriculate şi impozitate din lume afişează 20.488 de kilometri.

Modelul a fost în proprietatea lui Rowan Atkinson timp de 7 ani. În acest timp, el a cheltuit o sumă considerabilă pentru întreținerea sa regulată. El a ales această mașină în mare parte datorită rarității sale ca versiune “Seria 1”, dar și pentru starea sa excelentă și a faptului că a avut tapițerie din velur pe care Rowan o preferă mai mult decât finisajul din piele standard.

De menţionat că ambele maşini sunt în condiţii de păstrare foarte bună şi au volan poziţionat pe partea stângă, chiar dacă sunt înmatriculate în Marea Britanie.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/