(foto) Un nou nivel al siguranţei. Mercedes-Benz testează scanarea crash testelor cu raze X

Concernul german Daimler este hotărât să-şi facă producţia mult mai sigură. Pentru aceasta constructorul auto a anunţat că verifică acum împreună cu Fraunhofer Institute for High-Speed Dynamics posibilitatea de a implementa scanarea cu raze X (Rontgen) a maşinilor în timpul crash testelor.

Pe scurt, metoda va fi următoarea: în timpul crash testelor părţile automobilului care se vor deforma vor fi scanate cu o viteză foarte mare de către razele X. Tot procesul va putea fi văzut în detalii şi chiar deformările de câţiva centimetri care nu se pot vedea cu ochiul liber sau sunt undeva în interiorul caroseriei.

Mercedes-Benz consideră această metodă una benefică şi rezultatele vor permite analiza urmărilor impactului asupra elementelor dure ale caroseriei.

Un alt beneficiu al acestei scanări constă în faptul că experţii vor folosi informaţiile Rontgen pentru a face modele computerizate, cu ajutorul cărora vor putea prognoza urmările accidentelor şi astfel să îmbunătăţească siguranţa maşinilor.

De asemenea, Mercedes-Benz planifică să folosească în acest crash teste virtuale nişte modele umane digitale în locul manechinelor tradiţionali. Acest lucru va ajuta marca germană să găsească noi metode de anticipare a accidentelor rutiere prin sistemele inteligente.

Ideea celor de la Mercedes-Benz este interesantă şi la sigur va fi implementată în viitor de alţi concurenţi. Dacă în crash testele tradiţionale maşinile sunt lovite de obstacole la o anumită viteză şi elementele deformate sunt studiate, atunci urmărirea procesului de deformare în detalii prin raze X va fi mult mai rapidă.

Respectiv, Mercedes-Benz va putea găsi mai uşor breşele din construcţia maşinilor şi va îmbunătăţi mai repede sistemele de siguranţă active/pasive.

Articole relaționate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.