(foto/update) Skoda arată formele interioare ale conceptului electric VISION iV

Distribuie:
 • 23
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

(update 20.02.2019) O schiță de interior a conceptului Skoda VISION iV oferă o perspectivă asupra soluțiilor surprinzătoare în primul vehicul complet electric al mărcii, construit pe baza platformei MEB.

Aranjamentul inovator, ușor de utilizat al panoului de instrumente și al consolei centrale creează accente noi. Există, de asemenea, un ecran central aparent liber plutitor, dar şi un volan nou proiectat.

Aflăm că acest concept Skoda este lipsit de tunelul central tradițional, astfel încât designerii Skoda au folosit posibilitățile noii platforme MEB pentru a crea un interior spațios și inovator. De exemplu, au reconfigurat aspectul panoului de instrumente și a consolei centrale.

Între conducătorul auto și scaunul pasagerului, VISION iV oferă o mulțime de spațiu de depozitare la cel mai mic nivel, deasupra căruia există o consolă centrală cu acces deosebit de uşor. Două telefoane mobile, care pot fi integrate wireless în infotainment și sistemul de operare, pot fi plasate pe un spaţiu dedicat de pe această consolă şi în acelaşi timp se vor putea încărca prin inducţie electromagnetică.

Panoul de instrumente este format din două nivele ale căror linii și cusături decorative sunt inspirate din designul părţii frontale a vehiculului. Ecranul mare central pare să plutească. Volanul a fost, de asemenea, reproiectat, oferind acum două spiţe, o formă turtită în partea superioară şi inferioară, dar şi denumirea Skoda cu litere de tipar în locul logoului familiar.

A mai rămas doar câteva zile până îl vom vedea şi noi la Salonul Auto de la Geneva. Staţi aproape!


(12.02.2019) Un nou salon auto, un nou concept de la Skoda! Cehii vin la Geneva cu un SUV coupe electric

Skoda va prezenta următorul său pas către mobilitatea electrică la Salonul Auto de la Geneva cu studiul conceptual VISION iV. Lansând deocamdată câteva schiţe cu acest automobil, marca cehă ațâță apetitul pentru primul său vehicul bazat pe platforma modulară electrică MEB a grupului VW.

Cu un design sportiv şi linii emoţionale, acest SUV coupe proiectat sub supravegherea şefului Skoda Design Oliver Stefani ne arată care vor fi viitoarele forme ale electromobilelor produse în Republica Cehă.

Vezi şi: (video/update) Noul SUV urban Skoda Kamiq are un interior similar celui din noua Skoda Scala

Skoda VISION iV combină un corp atletic, roți optimizate aerodinamic de 22 inci, apărători de noroi puternic evazate cu o linie de acoperiş pronunţată care curge spre spate. O altă linie „tornadă” caracteristică, care conectează partea frontală de cea posterioară, evidențiază suprafețele curate ale ușilor fără mânere.

Camerele, ale căror carcase au o reminiscență vizuală a înotătoarelor de rechin, au luat locul oglinzilor retrovizoare tradiționale.

Vezi şi: (video) Skoda Superb facelift este gata! Vezi acum ce se va schimba în designul exterior

Printre alte detalii care le aflăm este că partea frontală e caracterizată de o reinterpretare a grilelor de obicei largi ale Skoda, cu lame verticale fine și structuri cristaline. Fâșia orizontală de lumină din partea superioară a grilei și prizele de aer foarte mari din bara de protecţie frontală evidențiază aspectul sportiv.

Spate este evidenţiat de un spoiler aerodinamic integrat în caroserie și nişte stopuri cristaline subţiri pe bază de LED-uri. Acestea redefinesc forma tipică a celor sub formă de C lansate până acum și subliniază lățimea vehiculului în combinație cu o bandă luminoasă deasupra difuzorul din spate. Un alt element care atrage atenţia în partea posterioară este logo-ul Skoda, unde fiecare literă individuală este iluminată în culoare roşie.

Mai multe detalii despre acest concept le vom afla în scurt timp chiar în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Skoda are deja un SUV coupe: (foto) Premieră: Noul flagship dedicat pieţei din China – Skoda Kodiaq GT

Anul 2019 marchează intrarea companiei Skoda în epoca electromobilității. La 124 ani după ce a fost fondat, constructorul ceh de automobile se pregăteşte de lansarea primului său model plug-in hybrid sub forma modelului Superb PHEV, dar şi a primului electromobil care va fi o versiune a modelului compact Citigo.

În 2020 vor urma primele vehicule de serie pe baza MEB. În următorii patru ani, Skoda va investi aproximativ două miliarde de euro în sisteme de propulsie alternative și noi servicii de mobilitate, şi va introduce mai mult de zece modele electrificate până la sfârșitul anului 2022.

Află mai multe din planurile mărcii: Skoda: Vom investi două miliarde de euro în următorii cinci ani şi vom lansa 19 modele noi până în 2021


Distribuie:
 • 23
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...