(foto) Un Rolls-Royce de 104 ani, mașina ultimului împărat al Rusiei, a fost scos la vânzare

Are o vârstă de 104 ani şi încă mai poate rula! Vorbim despre un Rolls-Royce Silver Ghost produs în anul 1914 şi care a fost scos la vânzare pe un portal de anunţuri auto din Rusia.

Mai interesant însă este că primul proprietar a fost ultimul împărat al Imperiului Rus, Nicolae al II-lea!

Vezi şi: (foto) Operă de artă pe patru roţi. Este uimitor interiorul acestui Rolls-Royce Phantom I produs în 1926

Şe ştie că în total între anii 1905 și 1926 au fost produse doar 8.416 astfel de maşini. Nicolae al II-lea şi-a primit Silver Ghost-ul său în anul 1911 şi este unic în lume pentru că a fost făcut la comandă. Potrivit informaţiilor, de construcţie nu s-a ocupat doar renumitul constructor din Marea Britanie, ci şi atelierul francez de caroserii Kellner et ses fils!

Rolls-Royce-ul cu tracțiune spate și care cântărește 1.671 kg şi-a primit denumirea datorită culorii caroseriei și funcționării foarte silențioase a motorului.

Sub capotă se ascunde un motor de 7.4 litri pe benzină şi cu şase cilindri în linie, care produce 82 de CP. Cutia de viteze este una mecanică cu patru trepte. Suspensia faţă este pe resorturi, iar pe aceeaşi punte din faţă frânele sunt cu tamburi.

Dimensiunile îi sunt de: 5.200 x 1.760 x 1.500 x 3.442 mm (lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv). Nu şi în acest caz, dar printre dotările unei astfel de maşini cu cinci locuri pentru pasageri se poate găsi iluminare la interior pe bază de energie electrică şi chiar un telefon!

Vezi şi: (foto) Un Mercedes, cel mai semnificativ automobil din istorie oferit vreodată spre vânzare publică

În prezent mașina se află în Germania, însă înainte de a ajunge acolo a avut o istorie interesantă. După moartea împăratului Nicolae al II-lea automobilul a fost cumpărat de un colecţionar şi transportat tocmai peste ocean, acolo unde şi l-a expus într-un cazinou propriu. În timp, Rolls-Royce-ul a ajuns în mâinile unul alt colecţionar, care l-a adus înapoi peste ocean şi l-a ascuns într-un buncăr din Germania. După moartea acestuia din urmă maşina valoroasă a fost considerată pierdută, dar numai până când buncărul în cauză nu a fost găsit.

Mai trebuie de remarcat faptul că o astfel de maşină care poate atinge peste 100 de km/h a avut şi Vladimir Ilici Lenin!

Garajul ultimului împăratul rus a inclus peste 20 de modele de clasă premium, printre care două Delaunay-Belleville franceze cu o capacitate a motorului de 80 CP. Special pentru familia regală din dinastia Romanov, în diferiți ani, au fost cumpărate mașini de la producători auto ca: Меrсеdes, Вrаsier, Renault, Peugeot, etc.

Automobilul de lux de altă dată are un parcurs de doar 2.000 de kilometri şi nu are nevoie de investiţii. Prețul cerut pentru acesta este de 278.429.200 de ruble sau 4.019.229 de euro, devenind astfel cea mai scumpă mașină vândută vreodată prin intermediul portalului rusesc.

Vezi şi: (foto/video) In memoriam: Maşinile regretatului Rege Mihai I al României

Din imaginile necalitative din anunţ se poate percepe că automobilul este într-o stare deplorabilă, însă nu este aşa. Iată cum arată de fapt:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/