(foto) Vechiul Aston Martin V12 Zagato se reîntoarce sub forma unei noi ediţii limitate de maşini

Acum câteva ore, ieri, duminică 21 aprilie, a fost ziua în care exact acum 100 ani un entuziast italian pe nume Ugo Zagato a fondat în oraşul Milano faimosul atelier producător de caroserii ce îi poartă numele.

Cu această ocazie, actualii manageri ai companiei au decis să sărbătorească prin lansarea unui nou proiect numit Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged.

După câte poate v-aţi dat seama, este vorba despre o ediţie specială care are în centrul atenţiei modelul Vantage al celor de la Aston Martin, însă nu noua generaţie a sa, ci cea anterioară care a apărut tocmai în anul 2005! Exact, cu această ocazie deosebită producţia maşinii va fi reluată, însă doar într-un număr infim de exemplare şi cu o caroserie diferită faţă de cea originală.

La baza proiectului va sta modelul Aston Martin V12 Zagato, un coupe prezentat în 2011. Acesta se deosebea printr-o caroserie nouă din aluminiu şi fibră de carbon cu forme rotunjite pronunţate, o nouă grilă de radiator, noi stopuri, dar şi un acoperiş de tip “double-bubble” printre altele.

Sub aceasta se ascundea un şasiu sport cu un motor V12 natural aspirat de 5.9 litri (517 CP/570 Nm), o cutie de viteze manuală cu şase rapoarte (transaxle), o suspensie cu câte două braţe transversale pe toate roţile şi mecanisme de frânare carbo-ceramice.

Compania britanică planifica să facă doar 150 de exemplare, însă producţia a fost oprită în 2012 când s-a ajuns la doar 101 făcute a câte 330.000 de lire sterline fiecare. Prin urmare, titlul proiectului actual include cuvântul Heritage, adică “patrimoniu” – o continuare a seriei de altă dată.

Cuvântul Twins face referire că ediţia specială va exista în două tipuri de caroserie: în plus față de un coupe ușor modificat (fără un spoiler spate și prize de aer în spatele roților faţă) va fi construit şi un Speedster!

Vezi şi: (foto) Aston Martin şi casa italiană Zagato pregătesc un nou proiect spectaculos: DBS GT Zagato

Ok, dacă ne-am clarificat cu toate aceste lucruri, atunci ne rămâne să aflăm la ce se referă sintagma R-Reforged! Potrivit informaţiilor, astfel se numeşte noua marcă a companiei elvețiene AF Racing, cea care cooperează cu britanicii în proiectul Aston Martin Valkyrie. În plus, echipa R-Motorsport participă în seria de curse de anduranță Blancpain cu maşini Aston Martin, iar filiala sa germană Vynamic pregătește mașinile de curse britanice pentru campionatul local DTM.

Acum, echipa elvețiano-germană este determinată să devină un producător de automobile “civile” și primul proiect al noului brand R-Reforged va fi relansatul Aston Martin V12 Zagato, ce va fi Made in Germany, dar sub licenţă exclusivă Aston Martin.

Din păcate, mai multe detalii nu au fost anunţate, dar şi careva preţuri. Se cunoaşte doar că vor fi făcute câte 19 exemplare de fiecare şi vor începe să fie livrate din trimestrul IV al acestui an.

Amintim că noul Aston Martin Vantage a debutat la sfârşitul anului 2017 şi nu se ştie deocamdată dacă va primi un motor V12.

Vezi şi: (foto) Premieră: Noul Aston Martin V12 Vantage V600 – 600 de CP şi cutie manuală cu şapte trepte

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/