in , , ,

(foto/video) Atelierul Zagato a construit un Aston Martin unic din fibră de carbon

UPDATE 22 iunie 2016: S-a decis ca maşina să fie asamblată în doar 99 de exemplare, iar potrivit unor informaţii neoficiale toate unităţile deja aparţin cuiva.

Se mai presupune că preţul unul astfel de coupe este de 730.000 de dolari. Primele maşini vor fi livrate în prima jumătate a anului 2017.

Atelierul italian Zagato a pregătit o nouă versiune unică a supercarului Aston Martin Vanquish, a cărui caroserie a fost făcută din fibră de carbon. Premiera maşinii va avea loc în acest weekend la concursul de design Concorso dʼEleganza Villa dʼEste de lângă lacul Como, Italia.

2016-aston-martin-vanquish-zagato-2

În momentul creării conceptului, designerii italieni s-au inspirat de la cele mai populare şi cele mai rapide supercaruri produse de firma britanică în ultimii ani. Forma terminaţiilor sistemului de evacuare, corpurile oglinzilor retrovizoare, difuzorul din carbon şi etrierele foarte subţiri ale frânelor au fost preluate de la coupeul One-77.

2016-aston-martin-vanquish-zagato-3

Pasajele roţilor şi elementele laterale ale caroseriei lui Vanquish Zagato Concept sunt asemănătoare cu cele ale speedster-ului experimental CC100, prezentat în 2013 cu ocazia jubileului Aston Martin.

2016-aston-martin-vanquish-zagato-4

Într-un final, unice sunt blocurile optice posterioare pe bază de LED-uri, care amintesc de câteva elemente din cele văzute pe supercarul de circuit Vulcan. Acoperişul are o formă neobişnuită pe care italienii au numit-o “double-bubble”.

Puterea motorului atmosferic V12 de 5.9 litri a fost mărită de la 576 la 600 de cai. Specialiştii au resetat suspensia, iar servodirecţia a devenit mai bună.

Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate. Standard, un Vanquish atinge 100 de km/h timp de 4.1 secunde, iar viteza maximă este egală cu 295 de km/h.

Atelierul Zagato şi Aston Martin colaborează deja de 50 de ani. În 1960 italienii au construit coupeul DB4 GT Zagato, în 1986 coupeul şi decapotabila V8 Zagato, în 2002 sportcarul DB7 Zagato şi în 2011 a debutat supercarul V12 Zagato.

Iti place articolul?