in , ,

(foto/video) Beijing 2016: Premieră – BMW X1 Long Wheelbase

Salonul Auto de la Beijing a fost o platformă de lansare a câtorva sedanuri europene cu ampatament alungit, create pentru consumatorul chinez, însă prezentarea unui crossover mai mare în dimensiuni este deocamdată o noutate.

Segmentul SUV-urilor nu este doar cel mai dinamic din China (în ultimul an a crescut cu aproape 50%), ci urmează să preia în totalitate statutul de “maşină executivă” a sedanurilor. Prin urmare, BMW X1 L este doar începutul valului, iar meritul specialiştilor germani este că au reuşit să lanseze primii un astfel de model aici.

https://youtu.be/KTxw7VDPP5U

Premiera lui X1 L sau X1 LWB a avut loc astăzi, 25 aprilie, în Capitala chineză. Lungimea crossoverului căruia i-au fost adăugate în denumire cuvintele Long Wheelbase, constituie 4.56 metri. Lăţimea este egală cu 1.82 metri şi înălţimea – 1.62 metri.

Astfel, noua versiune a lui BMW X1 este cu aproximativ 8 cm mai lungă, cu 2 cm mai lată şi cu 4 cm mai înaltă decât crossoverul care poate fi cumpărat acum în Moldova. Totuşi, producătorul nu a anunţat cât de mult s-a schimbat dimensiunea ampatamentului.

Portbagajul lui BMW X1 Long Wheelbase are 465 de litri, iar prin rabatarea scaunelor pasagerilor cifra creşte până la 1.650 de litri.

2017-bmw-x1-l-1

În China, cel mai accesibil X1 LWB va fi oferit cu tracţiune pe puntea faţă şi un motor turbo cu trei cilindri (1.5 litri, 136 CP), cuplat la o cutie de viteze automată Steptronic cu şase rapoarte.

Alte modificaţii, mai scumpe, vor avea agregate turbo cu patru cilindri (2.0 litri, 191 sau 231 CP), care vor lucra în pereche cu o transmisie automată cu opt trepte. Aceste maşini vor fi livrate atât cu tracţiune pe puntea faţă, cât şi una integrală.

2017-bmw-x1-l-2

Ca şi pentru modelul standard, pentru X1-ul alungit se oferă o listă generoasă de dotări: sistem multimedia cu ecran de 6.5 sau 8.8 inci, head-up display, cameră de supraveghere în spate, asistent la parcare, sistem de avertizare despre apariţia pietonilor, cu funcţie de frânare automată şi multe altele.

BMW X1 Long Wheelbase va fi asamblat la o uzină comună a BMW şi Brilliance din China. Dacă va fi vândut sau nu în afara ţării asiatice acest X1, nu se cunoaşte.

Dead euphrasia poplar groves near Ejinaqi are threatened with extinction, showing the extreme level of desertification in the Gobi. These rare trees usually live for over 200 years, with deep root systems that make them extremely drought and salt tolerant. With the lack of rain and a dropping water table, the largest euphrasian poplar forest in China is rapidly vanishing. Overgrazing by goats has contributed to a loss of ground cover and further hastened their destruction.

2017-bmw-x1-l-4

2017-bmw-x1-l-5

2017-bmw-x1-l-6

Iti place articolul?