(foto/video) Cele mai impresionante proiecte din anul 2018 ale companiei Rolls-Royce

În urma anunțului recent despre rezultatele vânzărilor Rolls-Royce în anul 2018, cele mai mari din istoria sa de 115 ani (4.107 maşini, +22.2% faţă de 2017), compania a decis să ne amintească despre unele dintre cele mai bune exemple de inginerie, design și artizanat “Bespoke” (făcut după cerinţele clientului). Rolls-Royce elimină aşa-zisele opțiuni de lux care se oferă în masă, în favoarea unor creații pe care nici un alt producător nu le poate realiza.

Anul 2018 va fi memorat ca unul dintre cei mai ambițios ani pentru colecția de maşini Bespoke a mărcii. Bucurându-se de o cerere fără precedent pentru creațiile sale, clienților li se oferă oportunități aproape nelimitate prin care îşi pot aduce propria viziune pe maşina lor. Marca britanică cunoaşte deja cerințelor pieței de super-lux pentru articole personalizate și artizanale, care sunt mai frecvent întâlnite în lumea ceasurilor, super-iahturilor, arhitecturii și aviației private.

Fiecare mașină este fabricată manual în casa Rolls-Royce din Goodwood, West Sussex, Marea Britanie, care este recunoscută ca un Global Centre of Luxury Manufacturing Excellence.

  • Phantom “Whispered Muse”

Rolls-Royce Phantom “Whispered Muse” este o capodoperă contemporană care reinterpretează desenele originale ale lui Charles Sykes despre Spirit of Ecstasy. Acest remarcabil automobil demonstrează rolul de neegalat al Rolls-Royce în arta luxului.

Designul versiunii personalizate Whispered Muse îmbrățișează “Galeria” unică de sticlă a lui Phantom, o zonă care expune la vedere opere de artă și de design unice, prin a adapta o sculptură de mătase a Spirit of Ecstasy, creată de artistul britanic Helen Amy Murray. Forma feminină a acestei “zeiţe” se găseşte pe întreg tratamentul aplicat autovehiculului.

Ca o atingere finală, însăşi statueta care tronează pe grila radiatorului este turnată în culoarea Rose Gold – pentru prima dată în istoria subdiviziunii Bespoke a Rolls-Royce Motor Cars.

  • Pentru comemorarea escadrilelor cehoslovace ale Forțelor Aeriene Regale

O versiune creativă impresionantă a modelului Dawn oferă o narațiune importantă care acordă un omagiu aeronavelor cehe și slovace care au fost parte a escadrilelor RAF nr. 312 și nr. 313 din timpul Bătăliei Angliei (1940). Livreaua care exista pe avioanele de model Spitfires, folosite de escadrilele cehoslovace, a fost o sursă de inspiraţie în realizarea exteriorului în nuanţă Grey solid şi cu linii laterale longitudinale de culoare neagră.

În interior, panoul de pe uşa șoferului poartă motto-ul escadrilei 313: “Jeden Jestráb Mnoho Vran Rozhání” (Un şoim îndepărtează mai multe ciori), iar pe cealaltă este întipărit un principiu de conduită a escadrilei 312: “Non Multi Sed Multa”(“Nu mulți, dar destui”).

Broderia de pe tetiere prezintă simbolurile celor două escadrile, iar între locurile banchetei din spate există o interpretare a motorului Rolls-Royce Merlin care a propulsat aceste aeronave celebre. Inspirată de planurile și desenele tehnice originale, lucrarea detaliată realizată manual îmbunătățește caracterul tehnic și de înaltă precizie al acestei mașini.

  • Mai rar de găsit decât aurul – Ruthenium Phantom Gallery

Un alt exemplu remarcabil de maşină de lux marca Rolls-Royce este un Phantom Bespoke, cunoscut sub numele de “Gentleman’s Tourer”, care prezintă o estetică croită adaptată pentru un Grand Touring transcontinental. Interiorul său este un spațiu masculin, operațional, creat pentru călătorii lungi, ultra-luxoase.

O caracteristică unică evidențiază, în special, modernitatea tehnică a acestui automobil. Aşa-zisa “Galerie” de pe planşa de bord este fabricată din ruteniu, un metal prețios din grupul platinei. Fiind extras anual într-o cantitate de doar 20 de tone, comparativ cu cele 2.500 de aur, acesta este un plus deosebit de prețios pentru un Phantom contemporan.

  • Silicon Valley întâlneşte Black Badge

Vicepreședintelui departamentului inginerie a companiei Google și bine-cunoscutului entuziast auto, Benjamin Treynor Sloss, i-a fost livrat un special Rolls-Royce Dawn Black Badge chiar în cadrul ediţiei din acest an a Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach. Pe maşina Bespoke a fost reinterpretată schema de culori galben-albastră, favorizată în restul colecției sale de automobile, inspirată de culorile drapelului oraşului italian Modena.

Un galben intens nou, numit “Superflare”, este asociat cu cel mai întunecat blue marin numit “Pikes Peak Blue”, datorită interesului domnului Sloss pentru celebra cursă de parcurgere contra cronometru a traseului din Colorado.

Schema de culori vii este continuată pe tot parcursul interiorului, cu scaunele, tabloul de bord, capacul tonneau și “cascada” din spate, îmbrăcate în piele albastră Navy Blue. Pentru contrast, cusăturile scaunelor şi logourile cu dublu “R” de pe tetiere sunt realizate în culoare Bright Yellow.

  • Phantom în Fuxia

Un Phantom Bespoke a fost livrat în 2018 renumitului colecționar Michael Fux în timpul Monterey Car Week. Noul Phantom a fost cel de-al unsprezecelea model Bespoke de la Rolls-Royce Motor Cars livrat acestui om, după exemplarul “Dawn in Fuxia”, care i-a fost înmânat în timpul Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach din 2017.

Ca și în cazul altor mașini, acest Phantom este finisat la exterior într-o culoare absolut unică pe care nu o mai poate alege nimeni – “Fux Intense Fuxia Pearl”. Caracterizată de unele dintre nuanţele preferate ale mașinilor anterioare, interiorul este împodobit într-o combinație de piele vibrantă de culoare purpurie “Fuxia” și albă “Arctic White”.

Acest Phantom remarcabil s-a alăturat colecției lui Fux, care cuprinde mai mult de 140 de autoturisme unice, pe care le folosește pentru a strânge fonduri pentru organizația sa de caritate – Fundația Michael Fux – care oferă sprijin copiilor și familiilor lor la Spitalul de Copii din Miami.

În 2018, Rolls-Royce a acordat un omagiu modelului original Silver Ghost, prin crearea a 35 de exemplare speciale – “Silver Ghost Collection”. Aceste autoturisme se mândresc cu referințe atent gândite la trecut: o statuetă Spirit of Ecstasy din argint autentic, o inserție din cupru bătut sub ciocan care aduce un omagiu metalului folosit în compartimentul motorului maşinii originale și noul semn distinctiv “AX201” care este un tribut adus faimoasei placi de înmatriculare care exista pe automobilul vechi.

Referințele ulterioare la patrimoniul modelului includ inserţii de lemn de stejar Tudor Oak cu pori deschişi, cu inserții de argint în interiorul cabinei și linii laterale exterioare longitudinale, aplicate manual, care sunt realizate cu particule din argint pur în proporţie de 100%.

Rolls-Royce a dezvăluit colecţia Adamas în 2018, prima care cuprinde automobile în versiune/nivel de echipare Black Badge, formată din 40 de exemplare Wraith și 30 decapotabile Dawn. Caracterul acestor autoturisme este reflectat de numele Adamas, care înseamnă şi “invincibil”, făcând referire la rezistența unui diamant.

Aceste automobile prezintă o latură mai întunecată a meșteșugului contemporan, cu structuri de carbon “țesute” pentru a crea o frumusețe înfricoșătoare care surprinde spiritul rebel al Black Badge. Pentru prima dată, statueta Spirit of Ecstasy este realizată din fibră de carbon, dar nu una simplă, ci folosită în industria aerospațială, în timp ce ceasul de bord este încrustat cu diamante negre cultivate în laborator.

Această serie “foarte încărcată” de doar 55 de modele Wraith prezintă o premieră mondială în arta personalizării auto. Odată ce uşa este deschisă, proprietarul este întâmpinat de o afirmație cu adevărat inovatoare a luxului modern, cu inserţii din lemn perforat Tudor Oak prin care este redată lumina a 176 de LED-uri. Lemnul provine din pădurile din Republica Cehă, selectat pentru adâncimea de culoare și densitatea structurii porilor.

Inginerii de la subdiviziunea Bespoke a Rolls-Royce au dezvoltat şi un plafon unic plin de “stele”, adăugând un aspect jucăuș la configurația celor 1.340 de LED-uri conectate cu fibră optică între ele. Mai multă măiestrie tehnică este prezentată printr-o țesătură unică din oțel inoxidabil, utilizată pentru evidențierea unor secțiuni din habitaclu.

  • Dawn Aero Cowling

Anul 2018 a fost cel care a văzut transformarea modelului Dawn. Un capac tonneau unic şi uşor, numit “Aero Cowling”, este fixat deasupra scaunelor spate, transformând vizual această decapotabilă într-un speedster. La dorinţă acesta poate fi demontat pentru a folosi în continuare toate cele patru locuri când se doreşte.

Fabricat din fibră de carbon ultra-ușor și din aluminiu, Aero Cowling este sculptat într-un mod în care să redirecționeze fluxul de aer pentru un confort sporit și poate fi adaptat specificului fiecărui client.

Opţiunea Cullinan Viewing Suite este instalată automat prin simpla atingere a unui buton. Două scaune din piele poziţionate unul către altul, frumoase și contemporane, și o masă compactă pentru suportul cocktail-urilor, îşi fac apariţia din portbagajul primului SUV Rolls-Royce, creând o platformă de vizualizare luxoasă pentru a admira împrejurimile.

Lansarea acestei dotări exclusive pentru noul Cullinan a pus în evidență oportunitățile aproape nelimitate de a îmbunătăți modelul cu diverse module suplimentare care să se potrivească tuturor cerințelor stilului de viață.

Vezi şi: (foto/update) Noul Rolls-Royce Cullinan, cel mai scump SUV de serie din lume, surprins deja şi în Chişinău

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/