(foto/video) CES 2017: Toyota Concept-i are inteligenţă artificială

În cadrul expoziţiei CES 2017, compania japoneză Toyota Motor Corporation a prezentat oficial conceptul Toyota Concept-i.

Automobilul are un design foarte neobişnuit şi este dotat cu o inteligenţă artificială. Sistemul care interacţionează cu şoferul şi pasagerii a fost numit Yui.

Designul prototipului Toyota Concept-i a fost realizat de specialiştii centrului Toyota CALTY Design Research din California. În schimb, tot sistemul electronic a fost pus la punct de Toyota Innovation Hub, subdiviziune localizată în San Francisco.

Din păcate Toyota nu a prezentat informaţii despre unitatea de propulsie pe care o are conceptul. În schimb, în comunicatul oficial se spune că Toyota Concept-i a fost creat “pentru a anticipa nevoile oamenilor, pentru a inspira imaginația lor și pentru a îmbunătăți vieţile lor”.

În habitaclul acestei maşini nu există un panou de bord sau vreun ecran în mijlocul consolei centrale aşa cum ne-am obişnuit să vedem tradiţional. Toată informaţia necesară este afişată exclusiv pe parbrizul unităţii de transport.

Inteligenţa artificială a prototipului Toyota Concept-i, numită Yui, este capabilă în mod automat să schimbe culoarea luminii ambientale din habitaclu, să pună în funcţiune semnale sonore de avertizare în funcţie de situaţia din trafic şi să “folosească atingerea pentru a transmite o informaţie foarte importantă”. Ce s-a avut în vedere aici şi cum lucrează tehnologia, nu s-a menţionat deocamdată.

De asemenea, conceptul Toyota este capabil să comunice cu alte maşini şi cu proprietarii acestora prin diferite mesaje care sunt afişate pe panourile caroseriei.

Nu în ultimul rând conceptul celor de la Toyota este dotat cu autopilot. În cazul în care acesta este activat, în partea frontală a maşinii apare o înscripţie în acest sens.

Evenimentul de prezentare:

Galerie foto:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/