(foto/video) Detroit 2017: Premieră mondială – Mercedes-Benz GLA-Class facelift

Mercedes-Benz a prezentat oficial la Salonul Auto de la Detroit crossoverul compact actualizat GLA-Class, maşină care va fi prezentă în gama de modele a anului 2018.

Mercedes-Benz GLA facelift s-a ales cu schimbări nesemnificative la capitolul design exterior. Noi sunt barele de protecţie, blocurile optice au fost modificate, iar grila radiatorului a fost revăzută. Datorită acestor modificări, inginerilor germani le-a reuşit să micşoreze coeficientul aerodinamic Cx, de la 0.29 la 0.28.

A fost actualizată şi versiunea cea mai performantă a modelului Mercedes-AMG GLA 45 4Matic. Acesta dispune de noi bare de protecţie care fac maşina mai convingătoare şi mai sportivă. Este prezent un eleron şi un difuzor, iar prin gurile de aerisire care au devenit mai mari în dimensiuni, intră mai mulţi curenţi de aer către radiatoare. Blocurile optice pe bază de LED-uri High Performance sunt acum parte a dotărilor standard pentru Mercedes-AMG GLA 45 4Matic.

Crossoverul Mercedes-Benz GLA-Class facelift s-a ales şi cu schimbări în habitaclu. Chiar dacă arhitectura per ansamblu a rămas aceeaşi, panoul de bord a suferit modificări. În dependenţă de nivelul de dotare, scaunele pot fi tapiţate cu piele sau inserţiile pot fi din lemn natural/aluminiu.

Un atu plăcut este că în lista de dotări sunt disponibile acum sisteme care anterior nu erau disponibile nici în calitate de opţiuni. De exemplu, uşa portbagajului lui GLA-Class facelift poate fi deschisă fără contact cu mâna.

Printre alte dotări de bază se numără sistemul de avertizare în cazul unei coliziuni frontale cu funcţie de frânare automată în cazuri de urgenţă. De asemenea, maşina va avea standard un sistem de monitorizare a stării şoferului, care îi va recomanda să se odihnească după ce va monitoriza sistemul de direcţie. În lista dotărilor opţionale noi a apărut un sistem de supraveghere video la 360 de grade.

Gama de motoare este completată de o unitate nouă – GLA 220 4Matic – care produce 184 CP şi 300 Nm de cuplu. În rest, propulsoarele au rămas aceleaşi: benzinare (GLA 180, GLA 200, GLA 250, GLA 250 4Matic şi Mercedes-AMG GLA 45 4Matic) şi dieseluri (GLA 180d, GLA 200d, GLA 200d 4Matic, GLA 220d şi 220d GLA 4Matic).

Mercedes-AMG GLA 45 4Matic are sub capotă un motor de 2.0 litri care generează 381 CP şi 475 Nm. Transmisia este un modernizată cu şapte trepte şi două ambreiaje AMG SPEEDSHIFT DCT.

Acceleraţia 0-100 km/h o face în 4.4 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h. Consumul mixt anunţat este de 7.4 litri/100 km parcurşi.

Mercedes-AMG GLA 45 4Matic facelift va fi disponibil într-o versiune specială Yellow Night Edition (64.468 euro costă în Germania), care potrivit companiei este menită să accentueze performanţele obţinute în autosport, dar şi în domeniul construcţiei automobilelor performante. Caroseria modelului este vopsită într-o culoare închisă, cu accente de culoare galbenă deschisă.

Mercedes-Benz GLA-Class facelift este deja disponibil pentru comandă în SUA şi Europa. Preţurile în Germania variază între 28.940 şi 56.852 euro.

Galerie foto:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/