in , ,

(foto/video) Ford prezintă în Europa concurentul veritabil al lui Dacia Sandero

Compania Ford a prezentat un nou automobil care vine să înlocuiască modelul compact Ka şi care va avea drept piaţă de desfacere continentul european.

Spre deosebire de predecesorul său, care era oferit exclusiv într-o caroserie cu trei uşi, noutatea dispune de cinci uşi.

Hatchback-ul compact a fost numit Ka+ şi împarte aceeaşi platformă cu modelul Fiesta. Lungimea maşinii este egală cu 3.929 de mm, iar ampatamentul măsoară 2.489 mm. Volumul portbagajului nu depăşeşte 270 de litri.

Cei de la Ford spun că modelul dat se deosebeşte semnificativ de cel care se vinde în India şi în America Latină.

Versiunea europeană se deosebeşte prin servodirecţie, arcuri şi amortizoare, alt tip de pneuri, o bară de torsiune din spate modernizată, un alt subcadru frontal şi suporturi pentru motor.

Ford Ka+ va fi oferit cu un nou motor pe benzină Duratec, cu patru cilindri şi un volum de 1.2 litri, disponibil în două versiuni de putere 70 şi 85 CP. Cutia de viteze este una manuală cu cinci trepte, iar consumul de combustibil nu ar trebui să depăşească 5 litri/100 de km, în regim mixt.

Printre dotările de bază se numără: 6 airbag-uri, sistem de climatizare, sistem audio stereo şi asistent pentru a deplasarea maşinii în pantă.

Ford Ka+ va ţine piept concurenţei din partea Dacia/Renault Sandero, Kia Rio, Suzuki Celerio, Peugeot 108 şi Citroen C1. În Germania, preţurile încep de la 9.990 de euro.