in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Chevrolet Corvette Grand Sport

Compania Chevrolet a adus la Salonul Auto de la Geneva o versiune specială a coupeului Corvette. Modificaţia a fost numită Grand Sport şi a fost construită în cinstea maşinii de curse originale din anul 1963. Atunci au văzut lumina zilei doar cinci exemplare, după care producătorul a renunţat la ele.

https://youtu.be/SNMKQ4K5Rgg

Noutatea se deosebeşte de un model de bază prin aripi frontale întretăiate, aripi posterioare mai pronunţate, o grilă “falsă” a radiatorului care se aseamănă cu cea de pe modificaţia Z06. Coupeul poate fi vopsit în orice culoare disponibilă pentru Corvette-ul obişnuit, iar pe aripi pot fi aplicate autocolante sub forma unor dungi.

Corvette Grand Sport are un motor V8 care generează 460 CP. Agregatul este cuplat la o cutie de viteze manuală cu şapte rapoarte sau una automată cu opt rapoarte. Mai este disponibil şi un sistem activ de evacuare a gazelor, care este o opţiune pentru supercarul de bază.

Clienţii Grand Sport vor primi pneuri Michelin Pilot Super Sport, jante speciale de 19 şi 20 de inci, frâne Brembo, amortizoare adaptive, noi arcuri şi un stabilizator, alături de un diferenţial cu alunecare limitată.

În calitate de opţiune va fi disponibil pachetul Z07, compus din mecanisme de frânare carbono-ceramice şi pneuri Michelin Pilot Sport 2 Cup.

Grand Sport la rândul său va mai avea o versiune specială – Collector Edition. Toate maşinile vor fi vopsite într-o culoare gri, cu autocolante de culoare neagră şi albastră.

Iti place articolul?