(foto/video) GENEVA 2017: Cu SCG 003S se doreşte un record de timp absolut pe Nurburgring

Compania Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG), care îi aparţine omului de afaceri american Jim Glickenhaus, a prezentat la Salonul Auto de la Geneva varianta destinată drumurilor publice a maşinii de curse 003. Noutatea se numeşte 003S.

Reprezentanţii firmei spun că vor folosi modelul pentru a cuceri circuitul Nurburgring şi pentru a stabili un record absolut de timp. S-a estimat că toţi cei 20.600 de metri vor fi parcurşi în aproximativ 6 minute şi 30 de secunde, un timp mai bun cu 22 de secunde decât a făcut noul Lamborghini Huracan Performante.

SCG 003S este dotat cu un propulsor V8 twin-turbo de 4.4 litri volum, care produce 750 de cai putere şi 850 Nm de cuplu. Transmisia este una secvenţială cu şapte trepte.

Cu un astfel de motor, maşina accelerează până la 100 de km/h în maxim trei secunde. Viteza maximă este egală cu 349 km/h.

La baza modelului stă o construcţie monococă din fibră de carbon. Panourile caroseriei lui 003S sunt făcute din acelaşi material. Toate împreună contribuie la reducerea greutăţii până la 1.360 kilograme. La o viteză de 250 km/h se formează o forţă de apăsare egală cu 703 kilograme.

Când vor începe vânzările modelului şi cât va costa un exemplar nu se cunoaşte deocamdată. De producţia lui SCG 003S se va ocupa compania italiană Manifattura Automobili Torino.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/