(foto/video) GENEVA 2017: Italdesign şi Airbus prezintă conceptul unui automobil zburător

Atelierul Italdesign şi compania Airbus au prezentat la Salonul Auto de la Geneva cel mai impunător concept – cel al unui automobil zburător.

Numit Pop.Up, prototipul are două module electrice care se conectează la acesta pentru deplasarea terestră şi aeriană.

La baza auto-aeromobilului stă o capsulă cu un habitaclu destinat pentru transportul a doi pasageri. Capsula este făcută din fibră de carbon, are 2.6 metri lungime, 1.4 metri lăţime şi 1.5 metri înălţime.

În schimb, modulul folosit la zboruri este asemănător unor drone şi este dotat cu opt elici care se rotesc în direcţii opuse. Dimensiunea construcţiei este de cinci pe 4.4 metri.

Vezi şi: (foto) Acest „Audi R8” va fi construit în cinci exemplare şi costă de opt ori mai mult

Pentru a alege tipul deplasării este necesar folosirea unei aplicaţii mobile speciale. Acolo va trebui selectată şi introdusă informaţia despre itinerarul planificat, după care sistemul electronic va alege singur modul de deplasare, reieşind din informaţiile despre călătorie, cheltuieli, trafic, etc.

Potrivit dezvoltatorilor, modulele pentru transportul pe pământ şi în aer vin singure către capsula cu pasageri şi se instalează pe acestea.

În acelaşi timp, modulul care nu se foloseşte la moment, pleacă automat la o staţie de reîncărcare şi aşteaptă să fie “chemat” de o nouă capsulă.

Vezi şi: (foto/video) Prima maşină zburătoare de serie poate fi deja comandată

Aceste module şi însăşi capsula sunt dotate cu seturi de acumulatori. În timpul deplasării terestre, automobilul foloseşte două motoare electrice şi este capabil să accelereze până la o viteză maximă de 100 km/h. Autonomia constituie 130 de kilometri, iar pentru a reîncărca complet “roţile” sunt necesare 15 minute.

Pe de altă parte, aeromobilul Pop.Up produce 182 de cai putere şi de asemenea poate accelera până la 100 km/h. Aterizarea şi decolarea se realizează vertical, iar un zbor nu poate depăşi 100 de kilometri.

Despre când va apărea în serie o astfel de minune, dar şi un preţ preliminar, nu s-a anunţat deocamdată.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/