(foto/video) GENEVA 2017: Orice brand din concernul VW îl poate face pe Sedric un model propriu

Compania Volkswagen a prezentat la Salonul Auto de la Geneva un nou prototip cu autopilot pe care l-au numit Sedric. Nemţii l-au numit ca fiind “tatăl” mai multor prototipuri viitoare care de asemenea vor fi înzestrate cu regimuri de condus autonom.

Această maşină are o schemă a habitaclului de 2+2, respectiv doi pasageri şi alţi doi stau în scaune unii în faţa altora. Sistemul autopilot instalat aici este de nivel 5 şi asta înseamnă că omul nu se poate implica în controlul automobilului.

Sedric primeşte comenzile printr-un buton special din habitaclu, prin comenzi vocale sau printr-o aplicaţie mobilă. Omului îi este doar necesar să-i dea ceva “de lucru” şi el singur, de exemplu, va duce copiii la şcoală, va prelua cumpărăturile sau va găsi un loc de parcare şi îl va ocupa.

Mai mult, pasagerii din habitaclu vor putea comunica cu prototipul. De exemplu, oamenii pot afla în timpul călătoriei cât este ora, care este situaţia pe drum sau să îl roage pe Cedric să oprească.

Parbrizul conceptului este un ecran mare făcute din diozi organici (OLED), cu efect de realitate virtuală. Acesta mai poate fi folosit în calitate de sistem multimedia.

În mişcare Volkswagen Sedric este pus de un motor electric, care este alimentat de un set de acumulatori ascunşi sub podea şi puntea din spate. Vreo caracteristică dinamică, dar şi câţi kilometri poate parcurge fără reîncărcare, VW nu a dezvăluit.

Volkswagen a mai menţionat un lucru important. Prototipul a fost proiectat într-un mod în care orice brand parte a concernului german îl va putea transforma pe Sedric în propriul model.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/