(foto/video) GENEVA 2017: Premieră europeană – Noul Suzuki Swift

La Salonul Auto de la Geneva Suzuki a organizat premiera noii generaţii Swift. Hatchback-ul compact se bucură de o platformă nouă şi este cu 120 de kilograme mai uşor decât predecesorul său.

https://youtu.be/Gn5eeRNvDss

Circa 30 de kilograme din aceste 120 au fost scoase datorită folosirii noului şasiu. Greutatea maşinii cu motor de 1.2 litri este de 890 kilograme.

Lungimea noului Suzuki Swift este de 3.840 milimetri, lăţimea – 1.735 mm, iar înălţimea – 1.495 mm. Ampatamentul măsoară 2.450 mm. Spre deosebire de generația trecută, noutatea este cu 10 mm mai scurtă, cu 15 mm mai scundă, cu 40 de mm mai lată şi are un ampatament mai mare cu 20 mm.

Modelului i-a fost mărit şi volumul portbagajului. Acum acesta este de 254 de litri, cu 54 mai mulţi decât pe vechiul Swift.

Gama de motoare disponibile pe piaţa europeană este compusă dintr-un propulsor turbo de 1.0 litri cu injecţie directă, care produce 111 CP şi 170 Nm de cuplu. Un alt agregat are 1.2 litri şi produce 90 CP/120 Nm.

Vezi şi: (în reportaj au fost specificate motoarele disponibile în Japonia) GENEVA 2017: Reportaj video de la standul Suzuki

Noul Swift a mai fost dotat cu nişte tehnologii hibride. În mare parte este vorba despre un generator, care poate juca şi rolul unui demaror, şi care oferă suport propulsorului pe benzină pentru pornirea de pe loc şi în timpul acceleraţiilor. În acelaşi timp, când maşina frânează, generatorul acumulează energia şi o transmite acumulatorului.

Suzuki Swift va fi în continuare disponibil cu o tracţiune pe puntea din faţă sau una integrală.

Reprezentanţii Suzuki au mai declarat la Geneva că versiunea europeană a lui Swift a fost testată de ingineri prin Germania şi Marea Britanie. Prototipurile de teste au parcurs aproximativ 10.000 de kilometri şi în tot acest timp au fost testate 90 de variante de setări pentru suspensia modelului.

Noul Suzuki Swift ar putea veni în Republica Moldova în acest an.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/