(foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Hyundai FE Fuel Cell Concept

Hyundai a prezentat la Salonul Auto de la Geneva o maşină absolut nouă. Mai exact este vorba despre FE Fuel Cell Concept, o maşină care prefigurează un viitor model de serie alimentat cu hidrogen.

Cei care au fost martori ai prezentării au putut afla că autonomia maximă a prototipului poate atinge 800 de kilometri!

https://youtu.be/b7CFYWujcyE

Noul concept Hyundai este pregătit şi face parte dintr-un program global al mărcii sud-coreene care presupune lansarea a 14 modele noi ecologice până în 2020.

În prezent, în gama de modele există doar un model de serie cu o unitate de propulsie pe bază de hidrogen – crossoverul ix35.

Acest Hyundai ix35 este dotat cu un motor electric care produce 136 de CP, conectat la un set de acumulatori litiu-ion. Energia pentru acesta este generată în urma reacţiei dintre hidrogen şi oxigen. Acest crossover se poate deplasa fără reîncărcare 594 de kilometri şi poate dezvolta o viteză maximă egală cu 161 km/h.

Potrivit Hyundai, în comparaţie cu acest ix35, unitatea de propulsie hibridă a conceptului este cu 20 de procente mai uşor, cu 10% mai eficient şi cu 30% mai performant. La acest capitol nicio informaţie detaliată nu a fost oferită deocamdată.

În portbagajul prototipului din imagini se mai poate găsi o trotinetă electrică portabilă cu o staţie special de reîncărcare. Aceasta poate fi folosită pentru deplasarea pe distanţe mici, de exemplu, de la locul de parcare şi până la oficiu.

Vezi şi: (foto/video) CES 2017: Premieră de la Hyundai – Ioniq Scooter Concept

Hyundai a promis că noul FE Fuel Cell Concept va avea un urmaş de serie care va apărea în 2018.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/