(foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Noul Lexus LS 500h

Compania Lexus a prezentat la Salonul Auto de la Geneva versiunea hibridă a sedanului premium LS de generaţie nouă.

Automobilul a primit în dotare o unitate de propulsie compusă din două motoare electrice, un benzinar V6, dar şi o transmisie automată care mai poate funcţiona ca un variator. Agregatele produc împreună 354 cai putere.

Mai detaliat, unitatea de propulsie conţine un motor cu şase cilindri de 3.5 litri volum care răspunde de punerea în mişcare a roţilor posterioare. Motoarele electrice trimit toată puterea roţilor din faţă. Mai este prezent un set de acumulatori şi un sistem numit Lexus Multi Stage Hybrid System.

Aceasta din urmă reprezintă o transmisie automată care are doar patru trepte. Lexus o numeşte ca fiind un dispozitiv care schimbă patru rapoarte şi aceasta lucrează împreună cu motorul cu ardere internă. De asemenea există un variator, însă acesta are de-a face doar cu propulsoarele electrice.

Drept rezultat, sistemul complex simulează o cutie de viteze cu 10 trepte, iar reprezentanţii companiei spun că viteza de comutare a vitezelor e aproximativ aceeaşi ca şi cea a cutiei robotizate cu două ambreiaje.

Şoferul va putea controla transmisie şi într-un mod manual, prin padele poziţionate după volan.

De menţionat că noul LS 500h, chiar dacă are un motor pe benzină şi alte două motoare electrice, va fi oferit clienţilor atât cu o tracţiune integrală, cât şi cu una pe puntea din spate.

Sedanul face sprintul 0-96 km/h în doar 5.4 secunde. Viteza maximă în regim electric este de 140 km/h. Detalii despre distanţa pe care o poate parcurge doar cu energie electrică nu au fost dezvăluite.

La exterior versiunea hibridă nu se deosebeşte cu nimic faţă de cea obişnuită, doar însă prin inscripţiile LS 500h, Multi Stage Hybrid şi logourile în culoare albastră. O diferenţă se mai remarcă în partea inferioară a barei de protecţie posterioare.

Vezi şi: (foto/video) Detroit 2017: Premieră mondială – Noua generaţie Lexus LS

Despre preţul de start şi o dată a începerii vânzărilor nu s-a anunţat nimic deocamdată.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/