(foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Noul Volvo XC60

Salonul Auto de la Geneva a fost în acest an platforma de lansare a noii generaţii Volvo XC60. Prezentat în premieră recent, vă relatăm în cele ce urmează cele mai importante informaţii despre model, după care îl veţi putea admira în detalii într-o galerie de imagini foto şi video.

Noul Volvo XC60 este construit pe noua platformă modulară SPA şi poate fi dotat cu un sistem hibrid de propulsie care produce un total de 407 cai putere. Cu o astfel de “inimă” sub capotă acceleraţia până la 100 de km/h o face în 5.3 secunde.

Gama de motoare mai include alte patru motoare turbo: două dieseluri şi două benzinare. Primele produc 190 CP (D4) şi 235 CP (D5), iar cele din urmă câte 254 (T5) şi 320 CP (T6).

La momentul lansării pe piaţă toate maşinile vor fi echipate cu sistem de tracţiune integrală şi transmisie automată cu opt trepte. Ulterior, aşa după cum scriu britanicii de la Autocar, ar putea să apară versiuni mai puţin puternice, cu transmisie manuală şi cu o tracţiune pe puntea din faţă.

Lungimea noului Volvo XC60 este egală cu 4.690 mm, lăţimea – 1.902 mm, iar înălţimea nu depăşeşte 1.658 mm. Ampatamentul măsoară 2.865 mm. Astfel, noutate este mai lungă cu 46 de mm, mai lată cu 11 şi mai scundă cu 55 de mm decât predecesorul său. De asemenea, ampatamentul este mai mare cu 91 de mm.

Cei de la Volvo numesc noul crossover unul dintre cele mai sigure automobile din lume. Printre sistemele de siguranţă şi asistenţă a şoferului se vor regăsi, de exemplu, funcţie de preîntâmpinare a coliziunilor frontale, sistem de monitorizare şi păstrare a maşinii pe bandă, dar şi cruise control adaptiv, care până la o viteză de 130 de km/h poate prelua controlul volanului, al acceleratorului şi al pedalei de frână, însă doar pe drumuri unde există marcaje bine văzute.

Vezi şi: (video) Noul Volvo XC60 te va scoate din încurcături. Va vira singur pentru a evita obstacolele

Printre alte dotări se mai numără un sistem de climatizare în patru zone, sistem multimedia Sensis, suport Apple CarPlay şi Andorid Auto.

Noua generaţie Volvo XC60 va fi produsă în Suedia din luna aprilie curent.

Galerie video:

Galerie foto: 

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/