(foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Vanda Electrics Dendrobium Concept

La Salonul Auto de la Geneva a debutat conceptul Dendrobium, maşină care s-ar putea transforma în primul supercar produs în micul stat Singapore.

Compania producătoare Vanda Electrics va lansa modelul electric în serie doar dacă reacţia publicului către prototip va fi una pozitivă.

https://www.youtube.com/watch?v=Ptaqzzn6c1k

De pregătirea conceptului Dendrobium cu două locuri s-a ocupat şi firma Williams Advanced Engineering, parte a Williams Group, care deţine echipa de Formula 1 Williams. Aceasta a răspund de aerodinamica, aspectul şi amplasarea detaliilor, dar şi de propulsie.

Dezvoltatorii au menţionat la Geneva că în cazul în care va fi produs în serie, supercarul Dendrobium va primi câte două motoare electrice pe fiecare osie. Cele din faţă vor fi controlate de o transmisie cu o singură treaptă, iar cele din spate de alta cu mai multe rapoarte. Va exista şi o baterie litiu-ion de producţie proprie.

Informaţiile preliminare despre dinamică arată că acceleraţia de la 0-96 km/h se va face în 2.7 secunde, iar viteza maximă va depăşi 350 km/h.

Vezi aici ce îi înseamnă numele: (video) Concurentul hipercarului Mercedes-AMG Project One va veni din Singapore

Lucrurile prin care conceptul a impresionat la Geneva sunt uşile şi acoperişul. Acestea sunt sincronizate între ele şi se deschid împreună în acelaşi timp. Mai mult, oglinzile retrovizoare au fost înlocuite de camere, volanul este “îmbrăcat” în carbon, iar scaunele sunt cu profil sportiv.

O eventuală premieră a modelului de serie ar putea avea loc în 2020.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/