(foto/video) GENEVA 2017: Toyota a pregătit cea mai puternică versiune a lui Yaris

Compania Toyota a dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva mai multe detalii despre primul hot-hatch compact construit în ultimii 10 ani, numit Yaris GRMN.

Vezi şi: GENEVA 2017: Reportaj video de la standul Toyota

https://youtu.be/TEBrmL81YmQ

Producătorul japonez spune că noutatea va avea sub capotă un propulsor turbo de 1.8 litri care va produce peste 213 cai putere! Motorul va fi cuplat la o cutie mecanică cu şase viteze.

Nici de această dată Toyota nu a dezvăluit care îi sunt caracteristicile dinamice, însă s-a specificat că Yaris GRMN va accelera cel mai rapid până la 100 de km/h în segment, şi de la 80 la 120 km/h în a patra treaptă.

Noul Yaris GRMN se va mai deosebi de un model obişnuit printr-un şasiu îmbunătăţit. Maşina se va alege cu nişte lonjeroane extinse, arcuri mai scurte ale suspensiei, amortizoare făcute în colaborare cu Sachs, o bară stabilizatoare mai groasă, dar şi nişte mecanisme de frânare cu patru pistoane în etriere şi discuri ventilate în faţă.

Hot-hatch-ul va mai fi echipat cu un diferenţial cu alunecare limitată Torsen, jante BBS de 17 inci, scaune cu profil sportiv şi cu un volan împrumutat de la Toyota GT86.

La exterior modelul a mai primit un kit exterior aerodinamic cu accente de culoare neagră, un eleron şi un pseudo difuzor cu o terminaţie integrată a eşapamentului.

Vânzările lui Toyota Yaris GRMN în Europa vor demara la început de 2018.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/