in , ,

(foto/video) Imagini spectaculoase! Iată cum se prăjesc la soare zeci de mii de maşini VW

Termenul “parcare” a ajuns la un nivel complet nou în Statele Unite, după ce Volkswagen le-a creat pe cele mai mari posibile, le-a ocupat și nu le va elibera în scurt timp. În total are 37 de spații de depozitare, care găzduiesc aproximativ 300.000 de vehicule, printre care un stadion de fotbal din Detroit, o fostă fabrica de hârtie din Minnesota și un “cimitir” în deşertul din California.

Ultima locaţie a fost filmată şi fotografiată recent de la înălţime de către jurnaliştii de la Reuters.

Vezi şi: (video) Soluţie împotriva unui nou Dieselgate. UE a introdus noi teste de măsurare a emisiilor maşinilor

Volkswagen AG a plătit deja mai mult de 7.5 miliarde de dolari pentru a cumpăra înapoi aproximativ 350.000 de autovehicule diesel din SUA până la jumătatea lunii februarie din acest an. Constructorul german a depozitat sutele de mii de maşini în diverse zone ale statului american timp de câteva luni.

Purtătorul de cuvânt al VW, Jeannine Ginivan, a spus într-o declarație că depozitul din Victorville, California, este unul dintre multele “care asigură stocarea responsabilă a vehiculelor care sunt cumpărate înapoi”.

“Aceste vehicule sunt stocate în mod provizoriu și curent menținute într-un mod care să asigure operabilitatea și calitatea acestora pe termen lung, astfel încât acestea să poată fi returnate în comerț sau exportate odată ce autoritățile de reglementare din SUA vor aproba modificările corespunzătoare ale emisiilor”.

Vezi şi: (video) Filmate cu drona. Mii de maşini VW îşi aşteaptă sfârşitul lângă un stadion american

În total, VW a fost de acord să cheltuiască mai mult de 25 de miliarde de dolari în Statele Unite pentru creanțe de la proprietari, autorități de reglementare a mediului, state și dealeri, și s-a oferit să cumpere înapoi aproximativ 500.000 de vehicule poluante din SUA. Tot procesul va continua până la sfârșitul anului 2019.

Până pe 31 decembrie Volkswagen a luat înapoi 335.000 de vehicule diesel, a revândut 13.000 și a distrus aproximativ 28.000. De asemenea, până la sfârșitul anului trecut, VW a stocat 294.000 de vehicule în toată țara.

VW trebuie acum să cumpere înapoi sau să fixeze 85% din vehiculele cu probleme până în iunie 2019 sau, în caz contrar, să se confrunte cu amenzi mai mari. Compania a declarat în luna februarie că a reparat deja 83% din vehicule şi va reuşit să-şi respecte obligaţiunile în termenii stabiliţi.

Până la mijlocul lunii februarie, VW a emis 437.273 de scrisori, oferind aproape 8 miliarde de dolari în compensații și tranzacții de tip buy back.

Vezi şi: (galerie foto) Ce se întâmplă cu automobilele pe care producătorii nu pot să le vândă