(foto/video) Lewis Hamilton a câștigat MP al Marii Britanii şi a egalat un record

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Marii Britanii, a doua victorie consecutivă și a 4-a a sezonului în Campionatul Mondial de Formula 1.

Englezul a triumfat pentru a 4-a oară pe circuitul său “de casă”, egalând recordul lui Nigel Mansell, care până acum era britanicul cu cele mai multe victorii la Silverstone.

O ploaie apărută cu câteva minute înaintea orei 15 a făcut ca startul să se dea în spatele Safety Car-ului la Silverstone. Hamilton nu a avut în nici o clipă emoții, distanțându-se prompt de urmăritori și gestionând diferența pe întreaga durată a cursei, scrie Pitstops.

https://youtu.be/a_lrOln0NaU

Lupta pentru locul secund a fost una mai incitantă. Nico Rosberg a fost depășit entuziasmant de Max Verstappen când circuitul încă era parțial umed, dar și-a recâștigat poziția în a doua jumătate a cursei, în momentul în care au fost utilizate pneurile slick.

Rosberg a încheiat al doilea deși un final tensionant l-a văzut având o problemă cu cutia de viteze. Aceasta a fost rezolvată cu ajutorul unor mesaje radio, iar germanul a fost investigat pentru acestea după cursă.

Verstappen a încheiat pe locul al treilea, nereușind să se apropie suficient în ciuda problemelor pilotului Mercedes. Decizia comisarilor de cursă de a-l penaliza cu 10 secunde pe Rosberg a inversat însă locurile celor doi.

Daniel Ricciardo a terminat cursa al patrulea, la o diferență considerabilă de coechipierul său, iar Kimi Raikkonen a reușit o depășire în ultimele tururi pentru a ocupa locul cinci.

Piloții Force India Sergio Perez și Nico Hulkenberg s-au clasat pe următoarele două poziții, iar Carlos Sainz, Sebastian Vettel și Daniil Kvyat au completat primele 10 locuri aducătoare de puncte.

 

 

Cursa celor de la Renault nu a fost una grozavă. Jolyon Palmer în special a avut parte de ghinion la oprirea sa la boxe, când echipa l-a lăsat să plece cu doar trei pneuri. Palmer a fost penalizat și mai apoi a abandonat.

D309913

Duelul dintre Alonso și Bottas a mai aprins spiritele pe circuit, iar Rio Haryanto a suferit o ieșire în decor în același prim viraj care l-a scos din cursă puțin mai târziu.

Ceva mai în față Kvyat a cedat un loc în duelul său cu Vettel. Germanul l-a depășit apoi pe Massa riscant, primind o penalizare de cinci secunde pentru imprudența sa. Aceasta nu a afectat în final clasamentul.

Finalul a fost unul ușor tensionat. Rosberg a început să scadă ritmul, comunicând că are probleme cu cutia de viteze. Inginerii Mercedes i-au oferit soluția printr-un mesaj radio, fapt pentru care germanul a fost investigat după final.

654701_654701_rosberg24

GALERIE FOTO:

 

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/