(foto/video) Lexus LC 500h este deocamdată cel mai frumos coupe din lume

Compania Lexus a făcut publice toate detaliile şi caracteristicile tehnice ale modificaţiei hibride a sportcarului LC 500. Versiunea standard a fost prezentată la începutul anului 2016, pe continentul nord-american. Noul coupe va debuta în luna martie la Salonul Auto de la Geneva.

https://youtu.be/JXq12JQFkXY

Unitatea de propulsie este compusă dintr-un V6 pe benzină cu un volum de 3.5 litri, care generează 295 de cai, un electromotor cu 60 de cai şi un set de acumulatori din litiu-ion. Ciudat sau nu, dar cutia de viteze este una automată cu patru rapoarte. Treptele pot fi schimbate şi cu ajutorul padelelor de după volan.

Puterea total disponibilă este de 355 de cai. Dotat cu tracţiune integrală, Lexus LC 500h poate accelera de la 0-100 km/h în mai puţin de cinci secunde.

Citeşte şi: Premieră mondială: Noul sportcar Lexus LC 500 (foto/video)

Ca şi modelul obişnuit LC 500, cel hibrid este construit pe noua platformă GA-L din oţel dur şi aluminiu, folosind şi o suspensie multilink. Sporcarul a mai primit o caroserie din materiale uşoare: capota şi aripile sunt din aluminiu, iar acoperişul din fibră de carbon.

LC 500 are sub capotă un motor atmosferic cu un volum de cinci litri. Agreagatul însumează 473 de cai putere şi 527 Nm de cuplu. Cuplat la o transmisie automată cu nouă rapoarte, coupeul atinge prima sută de kilometri la oră timp de 4.5 secunde.

Compania niponă ar putea deja prelua comenzile pentru ambele modificaţii spre sfârşitul anului 2016. Preţul unui pentru LC 500h nu au fost anunţate.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/