(foto/video) Micul Talisman vine şi în Moldova! Iată cât va costa noul sedan Renault Megane

Distribuie:
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Versiunea în caroserie sedan s-a întors în familia Renault Megane după o „pauză” de 7 ani. A treia generaţie a sedanului formal nu exista, în locul acestuia, având un design asemănător şi o platformă identică, a fost creat modelul Fluence.

renault-megane-sedan-2016_61

Iniţial existau zvonuri că şi noul produs Renault va primi denumirea Fluence, însă totuşi constructorul francez a decis să readucă membrul în marea familie Megane care îşi are originea încă din anul 1995.

Amintim că liniile de maşini ale primelor două generaţii erau compuse din break-uri, hatchback-uri cu trei sau cinci uşi, decapotabile şi sedanuri.

Sedanul Megane, ca şi hatchback-ul sau break-ul, este construit pe baza platformei modulare CMF C/D (Common Module Family). Acelaşi şasiu a fost modificat pentru ca să fie parte şi a modelelor Renault Talisman, Espace, Kadjar şi Koleos, alături de doi fraţi din alianţă – Nissan X-Trail şi Qashqai.

Comparativ cu predecesorul său, dacă putem să îl numim aşa pe sedanul Fluence, noul model este puţin mai mare în dimensiuni. Lungimea maşinii a crescut de la 4.618 până la 4.630 milimetri, iar ampatamentul măsoară 2.711 în locul celor 2.702 mm de pe Fluence.

De menţionat că ampatamentul sedanului este cu 42 de mm mai mare decât a hatchback-ului Megane de ultimă generaţie.

Vezi şi: (video) Test Drive: Renault Megane și Megane GT

Cât priveşte volumul portbagajului, noutatea îi cedează lui Fluence – 508 împotriva a 530 de litri. Totuşi, acest indicator de pe noul Megane Sedan este considerat unul dintre cele mai bune din clasa sa. Iar datorită ampatamentului mărit spaţiul pentru picioarele pasagerilor din spate ar trebui să fie suficient.

renault-megane-sedan-2016_45

Noul sedan are un caracter exterior tradiţional celor mai proaspete modele din gamă. Aici vorbim despre blocurile optice cu lumini de zi pe bază de LED-uri şi în forma literei C, nişte blocuri optice posterioare foarte frumoase care se întind până la centrul uşii portbagajului şi grila radiatorului care are pe centru un logo impunător.

În linii generale, Renault Megane Sedan este o copie mai mică a sedanului Talisman, prezentat în luna iulie a anului 2015.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noul Renault Talisman

renault-megane-sedan-2016_58

Interiorul nu iese cu nimic în evidenţă faţă de alte modele. Sunt instalate scaune care au nişte margini laterale pentru susţinere pronunţate şi un ecran tactil de 8.7 inci pe centrul consolei centrale cu sistem multimedia R-Link 2.

Printre dotările disponibile se mai numără acoperiş panoramic, panou de bord digital, cameră video spate şi un head-up display color.

Printre sistemele de siguranţă se numără cruise control adaptiv cu funcţie de frânare de urgenţă, sistem de avertizare la ieşirea din bandă, sistem de monitorizare a zonelor moarte, sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie, etc.

renault-megane-sedan-2016_63

Gama de motoare va include cinci motoare şi patru cutii de viteze, două benzinare şi trei dieseluri. Indiferent de motorizare tracţiunea va fi pe puntea din faţă.

Hatchback-ul şi break-ul Renault Megane de generaţie nouă au şi o versiune de top GT, dotată cu motor turbo de 205 CP şi un şasiu 4Control. Să ne aşteptăm şi la o astfel de versiune pentru acest sedan? Ar fi interesant…

Nu în ultimul rând trebuie să vă anunţăm că această maşină vine şi în Republica Moldova, chiar dacă ţara noastră nu a fost inclusă într-o listă de 20 de state, acolo unde se va vinde Megane Sedan.

Primele maşini vor ajunge în showroom-ul Renault din Chişinău la sfârşitul săptămânii viitoare, iar preţul de start începe de la 12.800 de euro, exact ca şi la hatchback!


Distribuie:
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...