(foto/video) Noul BMW M5 va avea în premieră un sistem de tracţiune integrală. Primele informaţii oficiale

Distribuie:
 • 23
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Producătorul bavarez de automobile BMW a dezvăluit oficial primele informaţii cu privire la ce se va ascunde sub caroseria noii generaţii a sedanului sport M5.

Pe lângă date de ordin tehnic, nemţii ne mai bucură cu o galerie de fotografii cu maşina, deocamdată camuflată.

Cei de la BMW nu se grăbesc să întoarcă toate cărţile şi au decis ca astăzi să ne confirme informaţia referitoare la motor, cutie de viteze şi sistem de tracţiune integrală. Da, da, aţi citit bine, noul BMW M5 va dispune în premieră de un sistem de tracţiune integrală.

Vezi şi: (foto) Premieră: Noul BMW M550d – versiunea cu cel mai puternic diesel montat vreodată pe o Seria 5

Despre propulsor ni s-a spus că va fi un V8 TwinPower Turbo de 4.4 litri de ultimă generaţie, care va avea mai mulţi cai putere şi Nm decât predecesorul său. Pe Internet se vehiculează că acesta va produce 600 de cai şi va permite o acceleraţie până la 100 de km/h în 3.5 secunde.

Motorul va fi conectat şi la un sistem modernizat, dar şi mai uşor de evacuare a gazelor de eşapament. BMW promite un sunet cu o conotație sportivă mai bogată.

Consumul mixt al noului BMW M5 va fi de 10.5 litri/100 de km, în timp ce nivelul de emisii va fi de 241 g/km.

Încă din toamna anului trecut compania germană a confirmat că noile maşini BMW M nu vor mai primi cutii de viteze manuale.

Pe cea de-a şasea generaţie M5 va fi instalată o cutie de viteze robotizată cu opt trepte M Steptronic cu funcţie Drivelogic, care va permite selectarea unui regim de lucru al acesteia, dar şi posibilitatea de a schimba manual treptele cu ajutorul padelelor din spatele volanului.

Vezi şi: (foto) Noul BMW M5. Iată cum ar putea arăta în viziunea unor designeri

Cât priveşte sistemul de tracţiune integrală M xDrive de pe noul BMW M5, aici marca germană l-a descris în mai multe detalii. În mod obişnuit de rulare va fi mereu activă tracţiunea integrală şi sistemul de control dinamic al stabilităţii DSC. Mai mult cuplu va fi furnizat totuşi pe puntea din spate, iar la necesitate şi în dependenţă de situaţii, acesta va fi împărţit între cele două punţi cu ajutorul unui nou sistem de distribuţie şi a unui ambreiaj multi-disc controlat electronic.

Cu ajutorul diferenţialului M cuplul poate fi împărţit doar pe puntea din spate în proporţie de până la 100 de procente şi acest lucru va fi apreciat de cei care iubesc să iasă dinamic din curbe.

Vezi şi: Ştiai asta? Noul BMW M550i G30 este mai rapid decât BMW M5 F10

Pe scurt, datorită a cinci configuraţii ale sistemului M xDrive, dar şi a sistemului de stabilizare DSC care poate fi deconectat, automobilul poate fi setat după propriile dorinţe foarte uşor. Prin apăsarea rapidă a unui singur buton, momentan tracţiunea integrală se poate schimba pe una oferită doar pe puntea din spate.

Odată ce sistemul de stabilizare DSC este activ (poate fi controlat cu ajutorul unui buton de pe consola centrală) poate fi ales unul din cele trei regimuri: 4WD, 4WD Sport sau 2WD.

 • 4WD — sistemul electronic asigură o manevrabilitate optimă şi realizează tot potenţialul de tracţiune a motorului V8;
 • 4WD Sport — acest regim este recomandat pentru activare pe circuite, acolo unde setările transmisiei devin mult mai sportive;
 • 2WD — regim în care sunt active doar roţile din spate şi diferenţialul sportiv, fiind orientat pentru cei care îşi doresc să derapeze frumos.

Bavarezii mai spun că panoul de bord al noului BMW M5 va fi făcut în stilul noilor generaţii de automobile, iar acele ceasurilor vor avea o culoare roşie aprinsă. De asemenea, suprafaţa informaţiilor afişate de head-up display va fi mai mare cu 70%.

Ca şi pe modelul precedent, pe volan vor exista două butoane M1 şi M2, acestea fiind setate preliminar pentru a salva unele funcţii ale maşinii.

Sistemul multimedia va avea un ecran tactil şi va putea fi controlat prin joystick-ul iDrive.

Deocamdată BMW nu a anunţat când va prezenta noul M5 şi nici detalii despre caracteristicile dinamice, însă se poate deja afirma că maşina bavarezilor va fi un concurent pe măsură pentru Mercedes-AMG E 63 S 4Matic +.


Distribuie:
 • 23
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate