(foto/video) Poate cel mai frumos camion din lume – noul Freightliner Cascadia

Distribuie:
 • 88
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Compania Freightliner, proprietare a concernului german Daimler, a prezentat camionul Cascadia din gama de modele a anului 2017. Producătorul spune că acesta este cel mai avansat model de pe piaţa din Statele Unite.

https://www.youtube.com/watch?v=vQzbUZp3OWg

Noutatea este rezultatul unor investiţii în valoare de 300 de milioane de dolari, 5 ani de cercetare şi dezvoltare, alături de munca unei echipe formate din 800 de ingineri.

Spre deosebire de modelul Cascadia din gama anului 2016, eficienţa în ceea ce priveşte consumul de combustibil a fost îmbunătăţită cu 8%.

Una din funcţiile cheie ale noului camion este posibilitatea de conexiune cu maşina, fapt care permite diagnosticarea sistemelor de la distanţă.

Vorderansicht des neuen Freightliner Cascadia. ; Frontal shot oft he new Freightliner Cascadia.;

Cu ajutorul sistemului Virtual Technician, camionul va putea transmite informaţii şi detalii despre starea motorului la Centrul de deservire a clienţilor.

Cei de la Daimler spun că o astfel de metodă asigură o calitate mai mare comparativ cu cea tradiţională şi scade costurile de deservire.

Freightliner Cascadia 2017_2

De noi tehnologii se vor bucura şi cei care vor conduce astfel de maşini zilnic. Camionul a primit sisteme şi corpuri de iluminat cu LED-uri, alături de o mulţime de asistenţi: sistem anti-coliziune frontală, sistem de monitorizare a benzii de rulare şi de avertizare la ieşirea din bandă, cruise-control adaptiv şi multe alte bunătăţi.

În cabină se ascunde o adevărată locuinţă. Pe lângă un pat comod pe care şoferul se va odihni, acesta îşi va putea încălzi mâncarea într-un cuptor cu microunde şi va privi un televizor.

Freightliner Cascadia 2017_1

Gama de motoare pentru Freightliner Cascadia este alcătuită din câteva unităţi diesel: de la motorul de bază cu un volum de 12.8 litri şi 350 de CP, până la cel de top care are un volum de 15.6 litri.

Ultimul pune la dispoziţie 600 de cai putere şi un cuplu enorm de 2.779 Nm.

Motoarele pot fi cuplate la transmisii manuale sau automate, însă cea mai populară este cutia automată „Detroit” cu 12 trepte.

Freightliner Cascadia 2017_4

Camionul din imagini va fi disponibil la dealerii locali în luna ianuarie a lui 2017.

Modelul Cascadia a apărut pe piaţă în anul 2007 şi de atunci au fost vândute 412.000 de unităţi. Cifra face ca modelul să fie lider în categoria sa.

Cota Freightliner pe piaţa americană constituie 43%, ceea ce fac camioanele Daimler cele mai populare din SUA.

Freightliner Cascadia 2017_3

Neue Schlafkabine mit erhöhten Dach des Cascadia 72´´, ausgestattet mit dem Lounge-Paket „Elite“ mit Fahrerloft und oberem Staufach, gezeigt in sattelbraun und schwarz. ; New Cascadia 72” Raised Roof Sleeper Cab featuring Elite Lounge Package with Driver’s Loft and upper cargo shelf shown in Saddle Tan and Black.;

Freightliner Cascadia 2017_5


Distribuie:
 • 88
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...