(foto) Premieră: A cincea generaţie Opel Combo Cargo Van LCV

Distribuie:
 • 3
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

După noul Citroen Berlingo Van, Opel a prezentat varianta comercială a modelului Combo Life. Noul Combo Cargo Van a ajuns deja la a cincea generaţie şi acum este mai bun ca niciodată.

Noua furgonetă Combo a fost dezvoltată cu ambiția de a oferi eficiență maximă profesioniștilor și cel mai mic cost de proprietate din segment datorită unei arhitecturi complet noi, a ambalajului ingenios și a tehnologiilor unice, reprezentând simultan un salt imens comparativ cu modelul care intră în istorie.

Plăcuța de identificare cu denumirea Combo a fost sinonimă cu transportoarele compacte și multifuncționale pentru profesioniști, de peste 4 generații, începând din 1987. Prima generație a fost făcută pe baza modelului Opel Kadett, următoarele două pe baza modelelor Corsa din anii în care au apărut, iar al patra a fost rezultatul unui proiect comun cu FIAT.

Noua generație a cincea, a fost dezvoltată pe o arhitectură complet nouă în cadrul grupului francez PSA, lider european incontestabil în domeniul vehiculelor comerciale. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că acesta este cel mai competent vehicul de pe piață.

Acesta este disponibil în două mărimi care permit nenumărate aplicații:

 • Cea scurtă M de 4.40 metri lungime, cu ampatament care măsoară 2.785 mm, încărcătură utilă de până la 1.000 de kg și un volum de încărcare de la 3.3 până la 3.8 m³,  în care ustensilele cu o lungime de până la 3.090 mm pot fi aranjate cu ușurință. Cei care au nevoie pentru a transporta mai multe obiecte pot comanda un Combo cu uşi spate glisante și cu un suport util pe acoperiş. Acesta din urmă permite transportul obiectelor cu o greutate de până la 100 kg sub un unghi anumit, fără a fi nevoie să lăsați ușa din spate deschisă.
 • Cea XL are o lungime de 4.75 metri, un ampatament de 2.975 mm şi un volum de încărcare de până la 4.4 m³, care poate lua chiar şi echipamente de lucru cu o lungime de până la 3.440 mm.

Posibilitatea de a încărca cu ușurință obiecte voluminoase prin ușile din spate cu o margine de încărcare mică de doar 557 mm este un alt avantaj major. Există suficient spațiu între arcele roților pentru a încărca doi europaleți, chiar și în maşina cu cea mai mică mărime. Și siguranța a fost luată în considerare: șase inele de legătură pe podea și alte patru opționale, montate la înălțime la mijloc, păstrează totul în locul său.

O caracteristică importantă de siguranță, așa-numitul indicator de suprasarcină (disponibil din 2019) este nou pentru Opel. Sistemul măsoară automat masa prezentă la bord la pornirea motorului. În mod alternativ, șoferul poate cere ca sistemul bazat pe senzori să măsoare sarcina pe axe prin apăsarea unui buton. Un semnal alb LED se aprinde dacă greutatea depășește 80% din sarcina utilă autorizată. Dacă greutatea depășește limita, se aprinde un semnal portocaliu cu un semn de exclamare!

Noul Combo oferă, de asemenea, o soluție pentru transportul persoanelor și echipamentelor cu versiunea de cabină Crew Cab. Un echipaj de până la cinci persoane, incluzând șoferul, se poate așeza în siguranță, în timp ce materialul de lucru este depozitat în siguranță în spatele peretelui de despărțire. În plus, bancheta din spate poate fi rabatată și deplasată în spatele scaunelor din față, dacă este necesar. Peretele despărţitor poate oferi acces în compartimentul cabinei pentru a putea fi transportate articole cu o lungime mai mare.

Noul Combo Cargo Van vine cu alte tehnologii inovatoare și până la 19 sisteme de asistență şi siguranţă care fac mai ușor, mai sigur și mai confortabil conducerea, manevrarea, transportul de mărfuri sau persoane.

O cameră opțională spate arată tot ce se întâmplă în partea posterioară pe ecranul sistemului multimedia. Pe de o parte, facilitează manevrarea prin linii directoare imediat ce este selectată treapta Reverse. Pe de altă parte, atunci când maşina este condusă cu spatele, camera afișează o zonă de la 4 până la 30 de metri în spatele vehiculului și poate fi astfel utilizată ca o oglindă retrovizoare permanentă „digitală”. O a doua cameră este montată în corpul oglinzii retrovizoare de pe partea pasagerului din dreapta şi funcţionează împreună cu un sistem care detectează unghiurile moarte.

Noul Combo poate fi echipat şi cu noul sistem Flank Guard bazat pe senzori, care avertizează șoferul atunci când există riscul ca un flanc al mașinii să se ciocnească cu un obstacol (stâlpi, bariere, pereți sau alte vehicule) în timp ce face manevre la viteze reduse.

Profesioniștii a căror loc de muncă necesită o tracțiune îmbunătățită în noroi, nisip sau zăpadă pot, de asemenea, să-și îmbunătățească Combo-ul cu tracțiune față cu sistemul electronic de control al tracțiunii IntelliGrip și cu setarea Şantier. O maşină echipată cu aşa ceva are o gardă la sol mai mare de 30 mm, bare antiruliu mai ridige în față și în spate, un diametru sporit al anvelopelor și arcuri variabile în spate.

În plus, noul venit în gama de maşini Opel are şi alte sisteme ultramoderne de asistență pentru șofer, cunoscute de versiunea Combo Life pentru pasageri. Oferta este unică pe piață și include: sistem de avertizare în cazul unei coliziuni frontale cu detectare de pietoni şi frânare automată la viteze între 5-85 km/h, asistent de menţinere a maşinii în banda de rulare, limitator de viteză inteligent, cruise control automat, sistem de recunoaştere a marcajelor rutiere, sistem de monitorizare a stării de oboseală a şoferului, etc.

Nu în ultimul rând, noua generație a sistemulor de infotainment asigură o conectivitate excelentă la bord. Interfeţele Apple CarPlay și Android Auto sunt compatibile cu sistemele Multimedia Radio şi Multimedia Navi Pro şi pot fi controlate cu ușurință prin intermediul ecranului tactil cu o diagonală de opt inci. Sistemul integrat de navigație cu hărți europene și navigație 3D, oferă și actualizări TMC (Traffic Messaging Channel), asigurând astfel şoferii că pot selecta întotdeauna ruta perfectă pentru a ajunge la clienții lor și pentru a evita ambuteiajele.

Alte dotări unice în segment, disponibile pe noul Combo Cargo Van, sunt: volan încălzit, scaune faţă încălzite, o banchetă spate confortabilă şi un sistem de climatizare în două zone.

La fel ca și varianta dedicată transportului de pasageri, modelul utilitar va putea să folosească o serie de motoare eficiente combinate cu transmisii moderne.

Startul vânzărilor modelului va fi dat în septembrie 2018, după ce în ziua de 19 septembrie va fi prezentat în premieră mondială publică la expoziţia IAA Commercial Vehicles din Hanovra.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 3
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate