(foto/video) Premieră: A treia generaţie Citroen Berlingo Van LCV

Distribuie:
 • 2
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Dacă variantele pentru transportul de pasageri a modelelor de nouă generaţie Citroen Berlingo, Peugeot Partner şi Opel Combo Life au fost prezentate mai devreme în acest an la diferenţe de câteva zile, atunci variantele comerciale au fost dezvăluite de toate trei mărci deodată.

Maşinile sunt construite pe o platformă unică utilizată de grupul francez PSA, însă totuşi există careva diferenţe. Venim cu detalii despre fiecare model în parte în articole diferite şi începem cu Citroen Berlingo Van.


Lansat în anul 1996 şi vândut în peste 1.5 milioane de exemplare, noul Berlingo în variantă de vehicul comercial vine să continue succesul modelului pe piaţă. Doar în 2017 a fost vândut în peste 73.000 de exemplare, ocupând o cotă de 9.7% pe piaţa europeană, iar în primul trimestru al lui 2018, doar în Franţa, s-au comandat peste 8.000 de maşini.

Noul Citroen Berlingo Van are o parte frontală şi posterioră modificată, inclusiv cu noi faruri şi stopuri. Va fi disponibil în două mărimi, M şi XL, măsurând în lungime 4.40 şi 4.75 metri respectiv, iar în ampatament 2.78 şi 2.97 metri respectiv.

Modelul va putea fi comandat şi în două versiuni de cabină. Conceput pentru profesioniștii care lucrează ca o echipă și care au nevoie să călătorească împreună, Extenso Cab va pune la dispoziţie trei locuri. Poate transporta trei pasageri în față (rândul 1) cu scaunul central mai larg, care poate fi transformat într-un birou mobil cu o masă de scriere pivotantă. Impresionant de modular, Extenso Cab se adaptează la toate situațiile și are, de asemenea, un scaun rabatabil lateral pentru a oferi o lungime optimă a sarcinii și pentru a creștere volumul de sarcină utilă de la 3.3 până la 3.8 m³ în mărime M și de la 3.9 la 4.4 m³ în mărime XL. De asemenea, este echipat cu o serie de spații de depozitare situate în jurul cabinei pentru păstrarea documentelor și a instrumentelor la îndemână.

Versiunea modulară Crew Cab a noului Berlingo Van este destinată profesioniștilor care trebuie să transporte până la 5 persoane și să care obiecte în volume mari. Este disponibilă doar cu o mărime XL și nu necesită o conversie specifică, deoarece este deja disponibilă direct de la producător. Această versiune a noului Berlingo Van câștigă modularitate și versatilitate suplimentară. Conform utilizării, aceasta oferă un confort unic cu un spaţiu pentru genunchi în rândul 2 – echivalent cu cel din versiunea pentru transportul de pasageri. Este, de asemenea, perfectă pentru transportul încărcăturilor lungi, echipată cu un scaun rabatabil pentru pasageri, rândul retractabil 2 și un perete mobil cu ochiuri de plasă cu clapetă.

Adaptabil pentru toate utilizările, noul Citroen Berlingo Van este disponibil în două versiuni generaliste, fiecare folosind filozofia și caracteristicile specifice pentru clienții săi profesioniști:

Versiunea Worker îi vizează pe profesioniștii care transportă echipamente și lucrători. Acest model are trei scaune pe rândul 1, o gardă la sol ridicată (+30 mm), o placă protectoare sub motor și o tracțiune îmbunătățită, datorită Grip Control și Hill Assist Descent. Modelul robust se deosebește cu roțile mari (690 mm) cu anvelope Mud & Snow, o pardoseală acoperită cu plastic, o încărcătură utilă suplimentară de până la 1.000 kg și un pachet de încărcare care include o iluminare îmbunătățită în zona de încărcare, o priză de curent de 12V și inele de fixare a încărcăturii puse la o înălţime medie.

Versiunea Driver a fost concepută special pentru companiile și angajații acestora care au nevoie de călătorii lungi sau numeroase livrări în zonele urbane. Pentru eficiența zilnică, această versiune iese în evidență prin confortul de rulare, acustica meticuloasă și sistemele de asistență pentru șoferi. Este disponibil cu: un pachet acustic, aer condiționat în două zone, scaune cu reglaj lombar, senzor de ploaie și lumină, sistem de control al vitezei de croazieră / limitator de viteză, frână de parcare electrică, radio în combinaţie cu ecran de 8 inci şi un sistem opţional Surround Rear Vision.

Noul Berlingo Van este disponibil într-o varietate de configurații, cu 0, 1 sau 2 uși glisante laterale. Acestea oferă o lățime optimă de deschidere pentru o încărcare și o descărcare mai ușoară, indiferent de locul în care este parcat vehiculul.

În partea din spate, van-ul este echipat în mod standard cu două uşi care împart lăţimea totală în proporţie de 60/40. Cea mai mică se află în partea dreaptă, dar ambele se pot deschide la 180 de grade. Ușile cu balamale din spate cresc percepția lățimii și ascund balamalele. Ușile sunt atractive, dar și practice, deoarece oferă o protecție suplimentară împotriva furtului. Pentru a satisface nevoile anumitor clienţi, furgonetele pot fi echipate cu uși glisante opționale (60/40, cu deschidere de până la 180 de grade) cu ferestre încălzite și ștergătoare numai pe partea stângă sau cu un hayon din sticlă cu încălzire și ștergător.

Modelul Berlingo LCV se mândrește și cu o altă soluție ingenioasă: un suport special montat în partea posterioră. Mărimea generoasă a acestei caracteristici facilitează utilizarea zilnică pentru transportul obiectelor lungi, cum ar fi scări. Suportul de susținere are o capacitate maximă de 100 kg.

Proiectat de la început cu un confort sporit la interior, noul Berlingo Van se bucură şi de o notă practică. Vehiculul ingenios este echipat cu o mulțime de spații de depozitare în față pentru obiecte folosite de zi cu zi, de la cele mai mici (stilouri, monede) până la cele mai mari (laptopuri sau mape cu hârtii). Există compartimente de stocare cu un volum total de 113 litri, inclusiv un sertar sub scaun, un „Top Box”, suporturi pentru pahare şi altele. În cabină se mai pot găsi două porturi USB, două prize de 12V și o priză de 220V.

Noul Berlingo Van oferă şi o capacitate de încărcare record. Permite o sarcină utilă mai mare și își păstrează lățimea între arcele roților (1.23 m) pentru a încărca cu ușurință până la doi europaleți. Volumul minim de încărcare este standard de 3.3 m³ şi poate ajunge la 4.4 m³ în mărimea XL, iar greutatea pe care o poate transporta variază între 650 şi 1.000 de kilograme. Tot la acest capitol, noul Berlingo Van este echipat exclusiv cu un indicator de supraîncărcare – prima aplicație a acestei tehnologii de către un producător de automobile. Acesta informează utilizatorul atunci când se apropie sau depășește limita autorizată în ceea ce privește greutatea. În ceea ce privește sarcina maximă tractată pentru model – maxim 1.500 de kg.

Vehiculul comercial poate fi comandat cu aceeaşi suită de 20 de sisteme de siguranţă şi asistenţă, disponibile pe varianta pentru transportul pasagerilor, inclusiv un head-up display, sistem multimedia cu ecran de 8 inci, navigaţie de la TomTom, sistem de încărcare wireless pentru telefoane, etc.

Sub capotă se pot ascunde următoarele motoare:

 • două benzinare PureTech de 1.2 litri cu 110 CP S&S (cutie manuală) şi 130 CP S&S (cutie automată Aisin cu opt trepte, model disponibil din a doua jumătate a lui 2019);
 • un diesel BlueHDi de 1.5 litri cu 130 de CP S&S, disponibil în combinaţie cu o cutie manuală sau automată;
 • trei diesel-uri BlueHDi de 1.6 litri cu 75 CP (cutie manuală), 100 CP (cutie manuală) şi 100 CP S&S (cutie manuală).

Vânzările noului Citroen Berlingo Van vor demara la sfârşitul anului 2018.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 2
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...