(foto/video) Premieră! Bentley Mulsanne facelift

Distribuie:
 • 24
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Compania britanică Bentley anunţă versiunea actualizată al vârfului său de gamă – sedanul de lux Mulsanne. Produs în Crewe, Marea Britanie, de o echipă de “giuvaieri” cu înaltă calificare, Mulsanne este nava amiral a gamei Bentley si întruchipează tot ce ştie brandul despre construcţia unuia dintre cele mai puternice şi luxoase maşini din lume.

01_Bentley Mulsanne Family

Pentru prima dată, familia Mulsanne cuprinde acum trei modele distincte, toate cu propriile atribute şi abilităţi unice: Mulsanne, Mulsanne Speed şi versiunea cu ampatament extins Mulsanne Extended Wheelbase.

De exemplu, Mulsanne Extended Wheelbase a fost construit special pentru cei care vor să se simtă confortabil pe scaunele din spate, iar Mulsanne Speed oferă 537 de CP şi un cuplu enorm de 1.100 Nm, accelerând maşina până la 100 de km/h timp de 4.9 secunde, iar viteza maximă este egală cu 305 km/h.

Bentley Mulsanne

Partea frontală a „noului” Bentley Mulsanne a fost modificată complet pentru ca să arate mai modernă şi mai atrăgătoare. Principalul element care va atrage priviri este grila masivă a radiatorului care s-a lărgit cu 80 de mm şi este confecţionată din oţel inoxidabil. Au fost adăugate linii verticale deasupra celor care stau sub formă de plasă, compania inspirându-se de la modelul clasic 8 Litre din anul 1930.

Pe ambele părţi ale grilei sunt amplasate două blocuri optice care sunt complet pe bază de LED-uri, au cele mai noi tehnologii din domeniul luminilor auto şi sunt mai eficiente când e întunecat, adaptându-se de fiecare dată la lumina de afară. Sunt disponibile trei regimuri care comută lumina de întâmpinare, aplicate în dependenţă de viteza maşinii: Town (oraş), Country (în afara oraşului) sau Motorway (autostradă). Al doilea set de faruri stau acum la acelaşi nivel cu cele principale.

Bentley Mulsanne_Headlight On

Noua bară de protecţie, grila radiatorului și capota sunt integrate fără probleme și nu au un spaţiu între ele, acolo unde îţi poate încăpea degetul. Acest lucru face maşina vizual mai mare şi mai impresionantă. Litera „B” este prezentă sub forma unei guri de aerisire în partea inferioară a aripii din faţă, dar şi în desenul stopurilor spate. În întuneric, semnătura Bentley dă de înţeles cine şi ce conduce.

Bentley mai spune că Mulsanne are cel mai rafinat şi luxos habitaclu din lume. Mai mult de 150 de ore sunt necesare pentru ca specialiştii să tapiţeze scaunele, cotiere şi uşile cu piele de cea mai bună calitate. În total vor fi oferite clienţilor 24 de nuanţe de piele. Pentru a decora interiorul, mai sunt folosite inserţii din 13 tipuri de lemn, iar fiecare sunt prelucrate cu cea mai mare grijă. Luxul se simte şi prin elementele din oţel, unele butoane din sticlă şi covoraşe pe care ţi-ar fi ruşine să urci cu pantofii murdari.

Bentley Mulsanne_Rear Cabin

Sistemul multimedia include un ecran central tactil de opt inci, conectat la o unitate de stocare a datelor (60 GB), iar opţional, pentru pasagerii de pe locurile spate pot fi oferite două tablete de 10.2 inci, care lucrează pe baza sistemului de operare Android şi oferă acces la Internet. Acestea pot fi folosite şi înafara automobilului.

Mulsanne poate fi dotat şi cu cel mai puternic sistem audio din lume care vine din uzină – Naim for Bentley Premium Audio. Pasagerii se vor bucura de sunetul care este redat prin cele 18 difuzoare, 19 canale audio, un amplificator cu o putere de 2.200 de waţi şi tweetere pentru frecvenţele înalte.

Mulsanne Extended Whelbase_RSE on Seat - Apps

Motorul care vine standard pe un Mulsanne este un V8 de 6.75 litri volum, care dezvoltă 512 CP şi 1.020 Nm. Agregatul este cuplat la o transmisie ZF cu opt rapoarte, iar puterea şi cuplul sunt disponibile în tot diapazonul rotaţiilor, fapt ce înseamnă un răspuns instant la cea mai mică apăsare a pedalei de acceleraţie.

Bariera de 100 de km/h este atinsă timp de 5.3 secunde, iar viteza maximă este egală cu 296 de km/h. Motorul V8 este dotat cu o tehnologie cheie: posibilitatea de a dezactiva patru din cei opt cilindri, pentru a putea înregistra un consum mixt de 14.6 litri/100 de km parcurşi.

Şasiul este unul absolut nou, iar cu ajutorul suspensiei pneumatice clienţii vor simţi cum maşina pluteşte deasupra drumurilor. La viteze mari, aceasta poate coborî pentru a îmbunătăţi aerodinamica, iar pneurile care vin cu noul Mulsanne au integrate o tehnologie specială care „înghite” sunetele ambientale. Sunt disponibile şi patru regimuri de condus care setează suspensia şi servodirecţia în mod automat: Bentley, Sport, Comfort şi Custom (pentru cei care vor să fie individuali).

Printre dotările care vin standard se numără şi nişte jante de 20 de inci, alături de pneuri cu o mărime 265/45 ZR 20. Clienţii mai pot opta şi pentru alte trei tipuri de jante de 21 de inci, cu dimensiuni ale pneurilor de 265/40 ZR 21.

Bentley Mulsanne EWB

Bentley Mulsanne Extended Wheelbase a fost creat pentru oamenii care de obicei au un şofer personal şi vor să se simtă ca într-un avion. Datorită ampatamentului care a crescut de la 3.266 la 3.516 mm, pasagerii de pe locurile spate au un loc imens pentru a-şi întinde picioarele. Scaunele pot fi setate în trei regimuri, fiind incluse şi suporturi pentru picioare care sunt activate în mod electronic.

Pentru cei care vor să lucreze în timp ce se deplasează, din cotiera care desparte cele două scaune, pot fi scoase două mese mici. Clienţii vor avea acces la perdele pentru geamuri acţionate electric, dar şi la un acoperiş panoramic.

Automobilul cu ampatament lung poate fi individualizat şi mai mult, optând pentru o caroserie vopsită în două culori şi nişte jante speciale de 21 de inci.

Bentley Mulsanee Speed

Cea mai performantă versiune Mulsanne este dotată cu un motor V8 bi-turbo, cu acelaşi volum, dar care dezvoltă 537 de CP şi 1.100 de Nm. Automobilul accelerează timp de 4.9 secunde până la 100 de km/h, iar viteza maximă este egală cu 305 km/h.

Aici, transmisia ZF cu opt rapoarte şi suspensia au fost prelucrate pentru a face din acest sedan de lux un sportcar. Mecanismul cutiei de viteze este optimizat şi are un regim „S” care nu permite rotaţiilor motorului să fie mai puţine de 2.000 per minut, fapt care arată că automobilul este mereu gata să accelereze foarte repede. Cât priveşte suspensia pneumatică, această devine mai dură când este activat regimul Sport şi permite un control mai eficient al maşinii.

Mulsanne Speed se deosebeşte de celelalte versiuni prin câteva soluţii stilistice unice. Caroseria poate fi vospită în culori unice, iar pe câteva componente este aplicată inscripţia „Speed” (jante, praguri, terminaţiile eşapamentului). Apropo, şi aici jantele pot fi unele exclusive. Mai menţionăm că toate blocurile optice pot fi umbrite.

Câteva schimbări au atins şi habitaclul. De exemplu, printre dotările care vin standard se numără un pachet de opţiuni exclusive, numit Mulliner Driving: scaunele au un relief în romburi, schimbătorul de viteze este canelat, pedalele sunt decorate cu aluminiu şi evident, abundă fibra de carbon.

Bentley menţionează că fiecare Mulsanne este asamblat manual, iar pentru acest lucru sunt necesare cel puţin 400 de ore de muncă, dintre care 150 dedicate interiorului. Primii clienţi îşi vor primi maşinile în această vară.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 24
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Articole relaționate