(foto/video) Premieră: BMW Seria 5 Touring G31

Marca bavareză BMW a ales prima zi a lunii februarie pentru a prezenta oficial o nouă maşină. Este vorba despre noua generaţie Seria 5 Touring, în caroserie G31.

Premiera publică va avea loc în primăvara acestui an, la Salonul Auto de la Geneva.

https://youtu.be/Lq4f8MGjiEs

Designul noului automobil, dacă nu este luată în considerare partea posterioară, este făcut în acelaşi stil ca şi sedanul, prezentat recent la Chişinău.

Nemţii au menţionat că Seria 5 Touring este orientat în primul rând pentru piaţa europeană, acolo unde acest automobil este solicitat şi înregistrează un succes în ultimii 25 de ani.

Lungimea break-ului bavarez este egală cu 4.943 mm, lăţimea – 1.868 mm, iar înălţimea – 1.498 mm. Ampatamentul măsoară 2.975 mm. Astfel, noul G31 este mai lung cu 36 de mm, mai lat cu opt mm şi mai înalt cu 10 mm decât predecesorul său. Totodată, distanţa dintre osii este mai mare cu şapte milimetri.

BMW Seria 5 Touring de nouă generaţie este mai uşor cu 100 de kilograme decât modelul anterior. Totodată, automobilul s-a ales cu o aerodinamică optimizată, dar şi cu motoare noi, datorită cărora volumul de noxe emise a scăzut cu 11%.

Volumul portbagajului a crescut cu 10 litri, până la un total de 570. În cazul rabatării banchetei din spate, cifra creşte până la 1.700 de litri. Totodată, break-ul este capabil acum să transporte cu 120 de kilograme mai mult (720-730 kg) în dependenţă de versiunea maşinii.

Spetezele scaunelor se pot rabata în configuraţia 40:20:40. Totodată, scaunele de pe al doilea rând sunt dotate cu butoane care asigură o rabatare mai comodă, uşa portbagajului este acţionată electric, iar luneta se poate deschide în mod individual.

Noul BMW Seria 5 Touring va fi disponibil, posibil deocamdată, doar în configuraţiile 530i, 540i xDrive, 520d şi 530d. BMW 530i Touring este dotat cu un motor de 2.0 litri cu patru cilindri, care produce 245 CP şi 350 Nm. Transmisia este una automată cu opt trepte.

Varianta 540i xDrive dispune de un motor cu şase cilindri în linie care pune la dispoziţie 340 CP şi 450 Nm de cuplu. Transmisia este una automată cu opt trepte şi respectiv tracţiunea este integrală.

BMW 520d Touring vine cu un motor diesel de 2.0 litri, care oferă 190 CP şi 400 Нм de cuplu. Standard cutia de viteze este una manuală cu şase trepte, însă opţional poate fi aleasă una automată.

Într-un final, versiunea 530d este dotată cu un propulsor diesel cu şase cilindri în linie, care produce 265 CP şi 620 Nm de cuplu. Tracţiunea poate fi atât pe puntea din spate, cât şi una integrală. Transmisia este una automată cu opt trepte.

Printre dotările de bază se numără o suspensie pneumatică pe puntea din spate cu posibilitatea reglării automate a înălţimii. De asemenea, pentru model sunt disponibile amortizoare adaptive, bare stabilizatoare active şi o suspensie sport M care micşorează garda la sol cu 10 mm.

Arhitectura habitaclului din BMW Seria 5 Touring G31 este aceeaşi ca şi a sedanului. În lista de dotări care vin standard sunt incluse sisteme de control autonom, sisteme de siguranţă şi asistenţă pentru şofer.

Acestea includ, sistem multimedia cu ecran tactil de 10.25 inci, blocuri optice cu LED-uri, acoperiş panoramic, sistem de reîncărcare a telefoanelor prin inducţie electromagnetică, sistem Apple CarPlay, sistem de avertizare în cazul unor coliziuni frontale cu funcţie de frânare automată, sistem de menţinere a maşinii în bandă şi de păstrate a distanţei sigure între automobile, sistem de parcare automată cu ajutorul cheii maşinii, etc.

Mai multe detalii vezi aici: (foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie BMW Seria 5

Preţurile de start şi mai multe detalii vor fi oferite către perioada startului vânzărilor. Acestea vor începe la mijlocul verii.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/