in , , ,

(foto/video) Premieră de la Honda: Clarity Electric şi Clarity Plug-in Hybrid

Honda a decis să prezinte în premieră la Salonul Auto de la New York alte două versiuni ecologice ale modelului Clarity. Una are la bază un sistem de propulsie complet electric şi este numită Clarity Electric (EV), iar cealaltă un sistem de propulsie hibrid – Clarity Plug-in Hybrid (PHEV).

Ambele modele vor putea fi deja cumpărate în acest an şi vor fi semnificativ mai ieftine decât singurul model care era oferit acum doar cu propulsie pe bază de hidrogen, versiune pe care am văzut-o şi noi la Salonul Auto de la Geneva.

Vezi şi: GENEVA 2017: Reportaj video de la standul Honda

Aflăm deci că versiunea hibridă Clarity este dotată cu un motor pe benzină de 1.5 litri care alimentează cu energie acumulatorii cu o capacitate de 17 kWh, dar şi motorul electric care produce 181 CP. Autonomia doar în regim electric se ridică la 68 de kilometri.

Reprezentanţii Honda au menţionat că “în unele condiţii”, propulsorul cu ardere internă poate transmite putere roţilor. În regim combinat maşina este capabilă să parcurgă circa 531 de kilometri. Pentru reîncărcarea bateriilor de la o reţea cu o tensiune de 240 volţi este nevoie de două ore şi jumătate.

În acelaşi timp, sedanul electric Honda Clarity Electric (EV) se va deosebi de alte versiuni prin stopurile sale de culoare albă, dar şi prin lipsa unui motor cu ardere internă.

Sub capotă stă un agregat electric cu o putere de 163 de cai, conectat la o baterie cu o capacitate de 25.5 kWh. Reîncărcat complet electromobilul poate parcurge 130 de kilometri.

Cât priveşte reîncărcarea bateriilor, acestea se pot umple din nou cu energie timp de trei ore, însă dacă se foloseşte un încărcător mai performant atunci timpul necesar se reduce la 30 de minute.

Ambele modele sunt echipate cu toate sistemele de siguranţă şi asistenţă a şoferului care vin în pachetul Honda Sensing. Clienţii se vor putea bucura şi de un sistem multimedia modern care suportă Android Auto şi Apple CarPlay.

Preţurile de start ale maşinilor rămân necunoscute. Premiera europeană a acestora ar putea avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt.

Sursă fotografii de la standul Honda: Motor1

Iti place articolul?