(foto/video) Premieră: Dodge Durango SRT

Compania Dodge şi subdiviziunea sa SRT, care se ocupă de crearea unor versiuni performante a modelelor produse de grupul Fiat Chrysler Automobile (FCA), au pregătit mult aşteptatul model Durango SRT.

Producătorul descrie maşina ca fiind cel mai puternic şi cel mai rapid SUV american cu trei rânduri de scaune.

Sub capota unui Durango SRT stă un motor V8 HEMI alimentat cu benzină, care are un volum de 6.4 litri. Acesta produce 481 de cai putere şi un cuplu maxim de 637 Nm. Agregatul impunător este cuplat la o transmisie automată cu opt trepte, special setată pentru acest model.

De pe loc şi până la 96 de km/h maşina de teren accelerează în 4.4 secunde, iar 402 metri în parcurge în 12.9 secunde.Viteza maximă nu a fost anunţată, însă pe cadranul de bord ultima cifră e 180 mile/h sau circa 290 km/h.

Modelul mai este dotat cu un sistem de schimbare a regimului de condus, prin intermediul componentelor electronice de control, care are şapte variante: automat, sport, pentru circuit, pentru deplasare pe zăpadă, pentru deplasarea cu remorcă, economic şi pentru parcare.

Ultimul poate fi activat, de exemplu, în cazul înmânării maşinii angajaţilor unui hotel sau restaurant. În acest caz, pentru ca persoane străine să nu ajungă în vreun perete, puterea motorului va fi limitată, transmisia va schimba trepte mai devreme, padelele din spatele volanului vor fi dezactivate, iar sistemul de stabilizare nu va putea fi deconectat.

Dodge Durango SRT mai are un sistem de tracţiune integrală, amortizoare adaptive cu arcuri mai dure, sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament, mecanisme de frânare Brembo, un kit exterior aerodinamic şi o capotă nouă.

Maşina dispune şi de un pachet de sisteme de siguranţă şi asistenţă pentru a corespunde ultimelor cerinţe de pe piaţă.

Modelul va fi produs la Detroit, iar vânzările vor începe în SUA în trimestrul IV al acestui an.

Vezi şi: (video) SEMA 2016: Dodge Durango Shaker Concept, concurentul de peste ocean al lui GLS 63 AMG

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/