(foto/video) Premieră: Maşina comercială a viitorului – Mercedes-Benz Vision Van

Distribuie:
 • 42
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Compania Mercedes-Benz are o evoluţie frumoasă şi demnă de urmat în ceea ce priveşte dezvoltarea automobilelor autonome şi a tehnologiilor viitorului.

De curând a anunţat în cadrul unei iniţiative numite adVANce că va investi în dezvoltarea maşinilor comerciale. Ne-a demonstrat cum va face acest lucru pe baza unui concept nou – Mercedes-Benz Vision Van.

Mercedes-Benz Vision Van combină în sine soluţii inovaţionale de transport al mărfurilor prin oraşe şi în afara acestora.

Compania producătoare spune că acesta este primul microbuz din lume care lucrează pe baza unui „serviciu digital” de transport al mărfurilor de la depozit până la consumator.

Dacă aţi fost atenţi, pe acoperişul conceptului au fost puse nişte drone; acestea vor putea transporta autonom, fără a fi controlate, un colet mic care va putea transmis consumatorului chiar în mâini.

La capitolul tehnic Vision Van a primit o unitate de propulsie electrică cu 102 CP.

Acest tip de motor are un avantaj în Europa faţă de cele cu motoare tradiţionale: în timp ce microbuzele obişnuite care transportă mărfuri au un orar fix de circulaţie prin unele oraşe, Vision Van se va putea deplasa, de exemplu, chiar şi noaptea.

Autonomia de drum, în dependenţă de versiune, va constitui între 80 şi 270 de kilometri.

https://youtu.be/XsxA1CL1TX4

Pentru a continua dezvoltarea maşinilor comerciale de acest gen Mercedes-Benz a creat o subdiviziune specială pe care a numit-o Future Transportation Systems şi acolo unde deja lucrează 200 de oameni.

Personalul discută cu diferiţi clienţi, oameni de afaceri, companii IT, firme care se ocupă cu logistica şi chiar autorităţi. Scopul principal este de fuziona toate ideile pe care le-a adunat Mercedes în domeniul construcţiei auto cu perspectivele şi ideile unor companii start-up.

Centre Future Transportation Systems au fost deja deschise la Stuttgart, Berlin şi în Silicon Valley (California).

https://www.youtube.com/watch?v=c93fru8bxDs

Una dintre firmele tinere care a început să colaboreze cu Mercedes-Benz este Matternet. Aceasta este specializată pe dezvoltarea robotehnicii şi automatizarea proceselor.

Anume în parteneriat cu această companie au fost dezvoltate dronele pentru Vision Van.

Iniţiativa adVANce presupune trei direcţii în care se vor lucra foarte mult:

 1. Aceste maşini trebuie să fie parte a Internetului. Asta înseamnă că vehiculele comerciale ale viitorului vor fi dotate cu un complex telematic şi cu tehnologii digitale care vor face automobilul un element cheie în reţeaua de distribuţie.
  De exemplu, statutul mărfurilor transportate va fi actualizat permanent şi nu doar atunci când va ajunge la depozit. De asemenea, automobilul va detecta şi comanda singur piese care necesită a fi înlocuite.
 2. Procesul de încărcare în maşină a mărfurilor (coletelor) va depinde de itinerarul stabilit. Acest lucru este necesar pentru a aranja în maşină coletele în funcţie de adresă şi pentru ca lucrătorul (curierul) să nu mute cutiile permanent pentru a o căuta pe cea necesară. Toate cutiile vor sta în ordinea în care vor fi livrate la adresele stabilite.
 3. Maşinile comerciale intelectuale ar putea fi parte al transportului comercial de pasageri!

Amintim că în următorii cinci ani Daimler va investi 500 de milioane de euro pentru modernizarea furgonetelor şi dezvoltarea concepţiei de automatizare a proceselor.

Vezi şi: (foto/video) Mercedes prezintă camionul electric Urban eTruck


Distribuie:
 • 42
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...