in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Lexus LS 500 şi LS 500h F Sport

Lexus anunţă premiera mondială a versiunii F Sport pentru noua generaţie a sedanului premium LS. Aceasta va fi disponibilă atât pentru maşina cu motor pe benzină, cât şi pe cea cu unitate de propulsie hibridă.

La exterior, un Lexus LS 500 F Sport va putea fi deosebit printr-o grilă specială a radiatorului a cărui design a fost dezvoltat timp de cinci luni. Grila lui F Sport are 7.100 de suprafeţe, comparativ cu cele 5.000 de pe maşina standard. Datorită acestora jocul de lumini va avea un efect mai frumos. Totodată, aceasta asigură o răcire eficientă a propulsorului împreună cu cele două guri de aerisire lărgite de pe bara de protecţie.

Lista deosebirilor mai este completată de inserţii de culoare neagră pe barele de protecţie şi praguri, jantele de 20 de inci şi logourile F Sport. Gama de culori a versiunii sportive cuprinde nuanţele White Nova sau Heat Blue.

În habitaclul lui LS 500 F Sport au fost instalate două scaune frontale exclusive care oferă un suport avansat la condus dinamic. Suprafeţele perforate de pe scaune sunt efectuate după o imagine specială şi împreună cu elementele din aluminiu oferă interiorului un stil sport.

Cel din spatele volanului se va alege cu un volan ergonomic şi un panou de bord a cărui grafică a fost inspirată de la supercarul LFA. Atenţia la detalii se mai poate observa prin pedalele din aluminiu, pielea perforată de pe volan şi levier, materialului de pe scaune, etc. Mai mult, pentru F Sport este disponibilă o temă pentru decor a habitaclului numită Circuit Red.

Sedanul sport primeşte toate beneficiile tehnologiei de firmă care face directoare şi roţile din spate – Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM), în care sunt integrate mai multe sisteme printre care ABS, ESP şi multe altele. Mai există şi un sistem activ de control a tuturor celor patru roţi – Lexus Dynamic Handling, setări sport ale suspensiei şi multe alte tehnologii care vin să sporească siguranţa la volan.

Un LS 500 F Sport va avea un V6 bi-turbo de 3.5 litri care produce 420 CP şi 600 Nm. Împreună cu o transmisie automată cu 10 trepte şi o tracţiune pe puntea din spate, acceleraţia 0-100 de km/h se face în 4.5 secunde.

Vezi şi: (foto/video) Detroit 2017: Premieră mondială – Noua generaţie Lexus LS

În acelaşi timp, un Lexus LS 500h F Sport va avea sub capotă un V6 natural aspirat de 3.5 litri, două motoare electrice şi o baterie din litiu-ion. Toate împreună produc 354 CP, iar cu o tracţiune spate fac 0-100 de km/h în 5.2 secunde.

Vezi şi: (foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Noul Lexus LS 500h

În Europa modelele LS 500 vor fi disponibile doar cu o tracţiune integrală, în timp ce sistemul LDH va fi prezent doar pe maşinile cu tracţiune spate.

Iti place articolul?