(foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie Audi A5 Sportback şi S5 Sportback

Distribuie:
 • 42
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Compania germană Audi a prezentat oficial modelele A5 Sportback şi S5 Sportback. Automobilele de generaţie nouă vor fi expuse la Salonul Auto de la Paris pentru ca publicul larg să le vadă.

Audi A5 Sportback şi Audi S5 Sportback s-au ales cu un design exterior mai modern şi mai stilat, asemănător celui pe care l-am văzut pe coupeul A5 de generaţie nouă.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie Audi A5 şi S5

Automobilul are un ampatament alungit, nişte linii pronunţate pe caroserie, o grilă a radiatorului de firmă care a devenit mai lungă şi mai lată, faruri cu LED-uri şi nişte jante masive.

Noua generaţie Audi A5/S5 Sportback este construită pe baza platformei MLB Evo. Spre deosebire de predecesor noutatea este mai uşoară cu 85 de kilograme, greutatea totală constituind 1.470 de kilograme.

Astfel, noul A5 Sportback poate fi considerat unul dintre cele mai uşoare automobile din segmentul din care face parte.

Dimensiunile maşinii sunt următoarele: lungime – 4.752 mm, lăţime – 1.843 mm, înălţime – 1.384 mm. Ampatamentul măsoară 2.825 de milimetri.

Audi A5_S5 Sportback 2017_30

Salonul noului Audi A5 Sportback în mare parte îl repetă pe cel al sedanului Audi A4, însă aici pasagerii vor beneficia de mai mult spaţiu. Cei de la Audi spun că habitaclul s-a mărit în lungime cu 17 mm.

Distanţa dintre umărul şoferului şi pasagerului din dreapta s-a mărit cu 11 mm. Mai mult, spaţiul pentru picioarele pasagerilor de pe bancheta din spate a crescut cu 24 de mm.

Stilul tradiţional al mărcii predomină la interior: materiale de o calitate înaltă, detalii făcute cu precizie înaltă şi o paletă de culori foarte frumoasă.

Noua generaţie Audi A5/S5 Sportback primeşte un panou de bord digital Audi Virtual Cockpit, care este de fapt un ecran color de 12.3 inci, alături de un sistem multimedia modernizat MMI cu un ecran tactil de 8.3 inci.

Audi A5_S5 Sportback 2017_28

Cât priveşte capitolul tehnic. Clienţii pot comanda maşina la startul vânzărilor cu unul din cele două motoare pe benzină TFSI sau una din cele trei unităţi diesel TDI. Puterea variază între 190 şi 286 de cai.

Audi S5 Sportback are sub capotă un motor V6 turbo de 3.0 litri, care pune la dispoziţie 354 de cai putere, cu 21 mai mulţi decât modelul de generaţie anterioară.

S5 Sportback accelerează până la 100 de km/h în 4.7 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

Transmisiile pot fi de trei tipuri: mecanică cu şase trepte, automată S Tronic cu şapte trepte şi două ambreiaje, alături de o cutie automată Tiptronic cu opt viteze.

Audi A5_S5 Sportback 2017_18

Audi mai anunţă că este disponibilă şi versiunea Audi A5 Sportback g-tron. Acest automobil are un motor TFSI de 2.0 litri volum, oferă 170 de cai putere şi este capabil să lucreze atât pe benzină, cât şi pe bază de gaz natural comprimat.

Noua generaţie Audi A5 Sportback şi S5 Sportback va apărea în vânzări pe piaţa europeană la începutul anului 2017.

Audi A5 Sportback are un preţ de start de 37.800 de euro, în timp ce versiunea mai performantă costă de la 62.500 de euro.


Distribuie:
 • 42
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...