(foto/video) Premieră mondială: Noul Porsche Panamera 4 E-Hybrid

Distribuie:
 • 17
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Compania Porsche va fi prezentă la Salonul Auto de la Paris cu o familie completă de maşini. Vorbim despre noua generaţie Porsche Panamera în versiunile 4S, 4S Diesel, Turbo şi mai nou 4 E-Hybrid.

Mai este aşteptată şi versiunea Sport Turismo, însă să vedem acum ce doreşte să ne ofere Porsche prin noul său model eficient.

Pe scurt, noul Porsche Panamera 4 E-Hybrid este un gran turismo cu tracţiune integrală şi care poate parcurge până la 50 de kilometri în regim complet electric. Puterea total generată se ridică la 462 CP şi 700 Nm de cuplu, consumul mixt de combustibil este egal cu 2.5 litri/100 de km, iar nivelul de emisii constituie doar 56 g/km.

Viteza maximă pe care o poate dezvolta maşina atunci când este propulsată doar de motorul electric este egală cu 140 de km/h, iar atunci când toate agregatele sunt puse în funcţiune cifra creşte până la 278 de km/h. În acelaşi timp acceleraţia până la 100 de km/h se face în 4.6 secunde.

porsche-panamera_4_e-hybrid-2017-1600-0b

Motorul electric are o putere de 136 de cai şi 400 Nm de cuplu şi acesta este pus în funcţiune odată ce şoferul apasă pedala acceleratorului. La modelul anterior era nevoie ca pedala să fie apasată în proporţie de 80 la sută pentru ca motorul electric să fie activat. Acum însă există o armonie între cele două tipuri de propulsoare.

În acelaşi timp, agregatul cu ardere internă este un V6 biturbo care are un volum de 2.9 litri şi dezvoltă 330 CP şi 450 Nm. Transmisia este una automată PDK cu opt trepte.

Împreună cu motorul pe benzină, motorul electric introduce o nouă generație a modulului hibrid Porsche. Spre deosebire de sistemul electro-hidraulic al modelului precedent, pe noul Panamera este acționat în mod electromecanic un ambreiaj electric (ECA).

porsche-panamera_4_e-hybrid-2017-1600-0e

Motorul electric este alimentat de o baterie din litiu-ion care este răcită cu lichid. Capacitatea acesteia a crescut faţă de generaţia precedentă de la 9.4 la 14.1 kWh şi poate fi reîncărcată complet în aproximativ 6 ore.

Cu ajutorul unui încărcător opţional care oferă o intensitate mai mare a curentului, acumulatorii pot fi reîncărcaţi în 3 ore şi jumătate.

Procesul de reîncărcare poate fi setat cu ajutorul Porsche Communication Management (PCM) printr-un timer sau folosind Porsche Car Connect app (de pe un smartphone sau Apple Watch).

În timp ce maşina stă în priză, proprietarul poate seta sistemul de climatizare pentru a răci sau a încălzi interiorul.

porsche-panamera-4-e-hybrid-2017_7

La interior, pe panoul de bord vor fi noi indicatori care vor arăta nivelul de energie rămas şi cel recuperat la frânare, precum şi alte informaţii ce ţin de sistemul hibrid de propulsie. Asemenea notificări vor apărea şi pe ecranul tactil de 12.3 inci de pe consola centrală.

Pachetul Sport Chrono Package va include pe lângă modurile Sport şi Sport Plus care pot fi activate prin joystick-ul de pe volan şi regimurile „E-Power”, „Hybrid Auto”, „E-Hold” şi „E-Charge”.

p16_0787_a4_rgb

Porsche Panamera 4 E-Hybrid va porni mereu iniţial cu ajutorul motorului electric şi în regimul E-Power. Modul Hybrid Auto este o funcţie nouă şi atunci când este selectat maşina combină singură sistemele de propulsie pentru o eficienţă maximă.

Modul E-Hold va permite conservarea energiei electrice şi punerea acesteia în funcţiune în zonele în care nu este permisă circulaţia automobilelor cu motoare cu ardere internă de exemplu. Ultimul regim E-Charge presupune încărcarea bateriilor cu ajutorul motorului V6.

În rest, Panamera 4 E-Hybrid poate fi dotată cu tot felul de tehnologii şi sisteme care sunt disponibile pe modelele care au doar motor diesel sau pe benzină.

Vezi mai multe: (foto) Noul Porsche Panamera – când va veni în Moldova și cât va costa?

Porsche Panamera 4 E-Hybrid este disponibilă deja la comandă în Europa, iar preţul de start în Moldova începe de la 93.600 euro. Primele maşini vor ajunge la clienţi la mijlocul lunii aprilie a anului viitor.


Distribuie:
 • 17
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...