(foto/video) Premieră mondială: Renault Alaskan

După o serie de anunţuri intrigante, iată că marca franceză Renault a dezvăluit noul pick-up de serie Alaskan. Maşina cântăreşte doar o tonă şi este construită pe baza lui Nissan NP300 Navara de generaţie nouă.

Premiera mondială a noului produs a avut loc ieri, 30 iunie, în oraşul Medellin din Columbia.

https://youtu.be/qfXWxXV68Nw

Pick-up-ul de serie Renault Alaskan practic nu se diferenţiază prin design de conceptul cu acelaşi nume, prezentat în 2015.

Automobilul a primit o grilă impunătoare a radiatorului cu logoul mărcii amplasat pe centru, nişte forme “musculare” ale capotei, lumini de zi în forma literei “C”, elemente adăugătoare de protecţie, praguri, jante masive şi o gardă la sol care măsoară 230 de mm.

Vezi şi: (foto) Renault lansează în această săptămână versiunea de serie a pick-up-ului Alaskan. Primele imagini

Sub capota lui Renault Alaskan 2017 va fi amplasat un motor diesel twin-turbo dCi de 2.3 litri, construit de alianţa Renault-Nissan şi care va oferi 160 sau 190 CP.

Pe alte pieţe, modelul va fi oferit cu un agregat pe benzină de 2.5 litri (160 CP) sau un diesel de 2.5 litri (160 sau 190 CP).

Transmisia poate fi una manuală cu şase trepte sau una automată cu şapte rapoarte.

Pick-up-ul Alaskan poate fi dotat cu tracţiune integrală, însă versiunile de bază vor fi lansate doar cu tracţiune pe puntea din spate, aşa cum o are modelul de la Nissan.

Toate versiune 4×4 ale lui Renault Alaskan vor avea şi un diferenţial electronic cu alunecare limitată, care va folosi în mod automat sistemul de frânare pentru a opri o roată sau alta. Acest lucru vine să sporească aderenţa tuturor roţilor pe carosabil.

Pick-up-ul mai poate fi echipat cu un sistem mecanic de blocare a diferenţialului spate, astfel mărind semnificativ capacităţile maşinii în off-road. Jantele care vin standard măsoară 16 inci, iar opţional se pot comanda unele de 18 inci.

După cum am menţionat deja, Renault Alaskan are o gardă la sol de 230 de mm. Compania producătoare mai dă asigurări că pick-up-ul poate trage o remorcă de până la 3.5 tone, fiind unul dintre cele mai bune rezultate din segment.

În habitaclul pick-up-ului vom vedea un ecran color de cinci inci pe panoul de bord, un sistem de climatizare în două zone, un sistem multimedia cu ecran de 7 inci şi sistem de navigare, camere de supraveghere la 360 de grade şi multe altele.

Prima piaţă de desfacere a lui Alaskan va fi Columbia. Vânzările vor începe în această ţară din America de Sud până la sfârşitul anului 2016. În acest an maşina va mai ajunge încă în câteva ţări din America Latină.

Reprezentanţii Renault au dat asigurări că modelul va ajunge şi în Europa, însă nu au anunţat când. Maşina va fi produsă la uzinele din Mexic, Spania şi Argentina.

Cmentariile sunt închise