in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Skoda Octavia facelift

Skoda a făcut revizuiri majore a bestseller-ului său. Skoda Octavia va fi disponibilă de la sfârșitul acestui an cu o secțiune frontală şi posterioară nouă, alături de mai mulţi asistenţi electronici pentru șofer, sistem infotainment, soluţii de conectivitate și echipament nou.

Skoda Octavia are acum o nouă faţă, putem spune că e de nerecunoscut. Blocurile optice au fost împărţite în două, iar la comandă acestea pot fi dotate cu tehnologii LED. Grila radiatorului a devenit puţin mai mare, iar logoul este împins mult mai în faţă pentru a demonstra prezenţa şi caracterul automobilului.

Spațiul interior a modelului Octavia rămâne unul dintre cele mai mari din clasa sa. Atât sedanul cât şi break-ul oferă acum 73 de milimetri de spațiu pentru picioare în partea din spate. Compartimentele pentru bagaje măsoară 590 și 610 de litri respectiv.

În cazul rabatării banchetei din spate volumul creşte până la 1.580 și 1.740 litri. Pentru Octavia Combi este disponibil opţional un hayon acţionat electric.

skoda-octavia-facelift_2

Proprietarii Skoda Octavia facelift vor putea alege unul dintre cele două sisteme audio disponibile: Swing sau Bolero, alături de sistemele de navigare Amundsen şi Columbus. Toate sunt incluse şi ajustate pentru a funcţionat pe un ecran tactil.

Columbus vine împreună cu un ecran color de 9.2 inci amplasat pe centrul consolei centrale, iar ca opţiuni pot fi oferite punct de acces Wi-Fi şi un slot pentru SIM card pentru Internet la viteză 4G LTE. Iar sistemul Skoda Connect este divizat acum în două categorii: Infotainment Online şi CareConnect.

skoda-octavia-facelift_3

Skoda Octavia facelift beneficiată acum şi de tehnologii noi. În premieră a fost introdus un asistent pentru monitorizarea remorcii atunci când maşina merge cu spatele. Octavia va avea grijă şi de pietoni datorită sistemului îmbunătăţit Front Assist.

Parcarea automobilului va fi acum mai sigură datorită radarului Blind Spot Detection şi sistemului Rear Traffic Alert care ajută inclusiv la ieşirea cu spatele. Cu ajutorul unei camere video se va putea vedea tot ce se întâmplă pe ecranul masiv de la interior.

skoda-octavia-facelift_4

Skoda adaugă pentru proaspătul model mai multe soluţii interesante precum: o cheie personalizată care permite mai multor utilizatori să-şi salveze propriile setări, volan încălzit, mese pliante încorporate în scaunele din faţă pentru pasagerii din spate, suporturi pentru sticle şi chiar o lanternă detaşabilă aşa cum am văzut şi în noul Kodiaq.

Gama de motoare e compusă din cinci unităţi TSI şi patru TDI, cu volume de la 1.0 la 2.0 litri şi cu puteri între 84 şi 184 CP. Pentru majoritatea motorizărilor este disponibilă acum o transmisie automată revizută DSG cu şase sau şapte trepte, care poate înlocui cea manuală.

skoda-octavia-facelift_5

Sistemul de tracţiune integrală este disponibil cu propulsoarele 1.8 TSI şi 2.0 TDI. Clienţii pot beneficia şi de sistemul opţional Dynamic Chassis Control (DCC) care reglează setările servodirecţiei şi amortizoarele în dependenţă de regimul ales: Comfort, Normal sau Sport.

Într-un final, automobil poate avea jante cu design diferit, care măsoară între 16 şi 18 inci.

skoda-octavia-facelift_1

Skoda Octavia facelift va fi disponibil la comandă pe unele pieţe până la sfârşit de an. Livrările vor începe în 2017.

Din 1996 şi până în prezent modelul Skoda Octavia a fost ales de peste 5 milioane de oameni de pe întreaga planetă.

Iti place articolul?