in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Volkswagen Atlas

Concernul Volkswagen a prezentat oficial un nou SUV full-size care a fost numit Atlas.

Noutatea care a fost dezvoltată în primul rând pentru piaţa Americii de Nord a fost prezentată în seara zilei de 27 octombrie la Salonul Auto de la Los-Angeles.

La baza lui VW Atlas stă platforma modulară MQB. Aceasta este folosită şi pe noul VW Tiguan, pe alte modele ale concernului care au tracţiune faţă, dar şi pe noul Skoda Kodiaq.

Însă noul Atlas nu poate fi comparat cu produsul cehilor: modelul nemţilor este semnificativ mai mare. Dacă Kodiaq măsoară în lungime 4.697 mm, atunci Atlas depăşeşte cinci metri la acest capitol.

Dimensiunile lui VW Atlas sunt comparabile cu cele ale unui Ford Explorer sau Toyota Highlander. Aceştia din urmă vor fi şi concurenţii principali ai modelului.

VW Atlas a fost anunţat deocamdată cu două motorizări pe benzină: un agregat turbo cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri care produce 238 CP şi un propulsor natural aspirat VR6 de 3.6 litri care dezvoltă 280 CP.

Transmisia este una automată cu opt trepte, iar în versiunea de bază tracţiunea este pe puntea din faţă. Versiunea cu tracţiune integrală şi ambreiaj Haldex va fi disponibilă doar cu motorul cu şase cilindri.

Deja în versiunea de bază VW Atlas beneficiază de blocuri optice pe bază de LED-uri. Luminile posterioare cu LED-uri sunt disponibile doar în calitate de opţiune.

În habitaclu se ascunde un panou de bord complet digital, aşa cum putem vedea în VW Passat, dar şi un sistem multimedia nou cu un ecran tactil şi suport Apple CarPlay, Android Auto sau MirrorLink.

volkswagen-atlas-2017_15

Mai mult, VW Atlas are un sistem de monitorizare a benzii de rulare şi a zonelor moarte, cruise control adaptiv, sistem de frânare de urgenţă şi parcare automată.

Al treilea rând de scaune se rabatează în mod mecanic, iar cele de pe al doilea rând se pot mişca înainte şi înapoi. Pasagerii care vor sta în al treilea rând vor avea propriile suporturi pentru pahare şi prize la 12 V. Dimensiunile exacte ale portbagajului nu au fost anunţate.

Noul SUV va fi produs la uzina nord-americană a VW. Ulterior, o versiune analogică va fi lansată şi produsă în China. Deocamdată nu se planifică o lansare şi pe piaţa europeană.

Galerie foto oficială:

Galerie foto Motor1:

Iti place articolul?