in , ,

(foto/video) Premieră mondială: Volkswagen Golf facelift

Compania Volkswagen a prezentat oficial astăzi 10 noiembrie varianta actualizată al celui mai bine vândut model din gamă – Golf de ultimă generaţie.

Modelul se bucură acum de dotări mai bune şi poate chiar premium la unele capitole, printre care: motor nou cu patru cilindri şi un volum de 1.5 litri, panou de bord complet digital, blocuri optice cu LED-uri, un nou sistem multimedia cu butoane tactile şi cu posibilitatea de control a funcţiilor sale prin gesturi, soluţie demonstrată în premieră pe conceptul Golf R Touch.

https://www.youtube.com/watch?v=eDTT5T-MObI

La capitolul design familia Golf a primit mai multe schimbări estetice. În primul rând sunt noi barele de protecţie care oferă un aspect sportiv şi în acelaşi timp elegant.

După cum am menţionat blocurile optice sunt noi şi folosesc tehnologii LED, iar cele posterioare indiferent de versiune sau nivelul de echipare vor fi mereu pe bază de diode.

În loc de bi-xenon, clienţii vor beneficia acum de blocuri optice complet alcătuite din componente LED.

Mai mult, radarul care oferă suport sistemului de cruise control adaptiv a fost mutat de pe centrul barei de protecţie (gura de aerisire) şi este acum integrat şi ascuns sub logoul de pe grila radiatorului.

Ce ţine de partea tehnică, Golf facelift are o familie de motoare mai modernă, cel mai mic propulsor fiind unitatea TSI Evo de 1.5 litri care pune la dispoziţie 150 CP/250Nm şi un sistem care decuplează doi din cei patru cilindri.

De asemenea există şi o versiune mai ecologică a aceluiaşi agregat – BlueMotion – şi aceasta produce 130 cai putere. Acest motor se poate deconecta atunci când automobilul se deplasează în pantă şi nu este inclusă vreo treaptă, până când şoferul nu va apăsa din nou pe accelerator. VW spune că această soluţie va permite reducerea de combustibil cu până la un litru pentru 100 de km parcurşi.

volkswagen-golf-facelift-2017_1_1

Hot-hatch-ul Golf GTI facelift are acum un motor de 2.0 litri mai puternic cu 10 cai – 230 CP, iar versiunea Performance oferă 245 CP.

A fost dezvoltată o nouă transmisie robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje, care va înlocui treptat toate DSG-urile cu şase rapoarte.

volkswagen-golf-facelift-2017_10_1

Printre alte dotări ale “noului” Golf se numără un panou de bord digital (12.3 inci cu o rezoluţie de 1440×540 pixeli), sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, punct de acces Wi-Fi, dar şi o nouă linie de sisteme multimedia.

Versiunea de top va avea posibilitatea de a fi controlat prin gesturi. Evident sunt compatibile cu interfeţele Android Auto, Apple CarPlay şi MirrorLink.

volkswagen-golf-facelift-2017_15_1

La capitolul siguranţă Golf facelift este primul automobil din categoria sa care este dotat cu un sistem de prevenire a accidentelor rutiere. În cazul detectării unui pericol geamurile şi trapa se închid automat, iar sistemul electronic pregăteşte pernele de aer şi strânge centurile de siguranţă.

Lista de asistenţi electronici pentru şofer este completată de un sistem îmbunătăţit de parcare automată, sistem de monitorizare a mişcării în trafic şi un “autopilot” care este ideal în ambuteiaje (automobilul este capabil să frâneze şi să accelereze singur, orientându-se după ce se întâmplă în jur).

volkswagen-golf-facelift-2017_56

Pe unele pieţe vânzările lui Golf facelift vor începe chiar la sfârşit de decembrie 2017. Modelul e-Golf facelift va fi prezentat în detalii la Salonul Auto de la Los-Angeles.

A opta generaţie VW Golf este preconizată pentru lansare în anul 2019.

Urmăreşte o prezentare interactivă şi scurtă a modelului aici: 

Galerie foto: 

Iti place articolul?