in , ,

(foto/video) Premieră: Noua generaţie MINI Cooper S Countryman are acum şi o versiune hibridă

Compania MINI a dezvăluit a doua generaţie a tot-terenului Countryman. Premiera publică a modelului va avea loc în noiembrie la Salonul Auto de la Los-Angeles.

Noul crossover a devenit mai lung cu aproximativ 20 de cm decât predecesorul său, mărimea fiind egală cu 4.299 mm. Lăţimea a crescut cu 3 cm până la 1.822 mm, iar ampatamentului i-au fost adăugaţi 7.5 cm pentru un total de 2.670 mm.

Volumul minim al portbagajului este de 450 de litri, iar odată ce scaunele din spate sunt rabatate cifra creşte până la 1.309 de litri, ceea ce este cu tocmai 220 de litri mai mult. Astfel, noul Contryman este cel mai mare model al mărcii din toată istoria sa de 57 de ani.

https://youtu.be/vhVq9-pLyYk

Maşina a primit blocuri optice din LED-uri cu nişte inele împrejur care sunt mai degrabă nişte lumini de zi. Deasupra semnalizatoarelor de direcţie laterale a apărut acum un element în forma unei săgeţi.

Pe acoperiş sunt instalate nişte railings-uri din aluminiu satinat, iar caroseria poate fi vopsită în două culori noi metalizate Island Blue şi Chestnut.

Producătorul dă asigurări că în habitaclul cu cinci locuri se folosesc materiale decorative mult mai calitative. În consola centrală este integrat un ecran care este înconjurat de un inel luminos, culoarea schimbându-se în dependenţă de activarea unor sau altor funcţii.

Noul MINI Countryman va fi comercializat cu patru unităţi de propulsie. Linia de benzinare este reprezentată de un agregat cu trei cilindri şi un volum de 1.5 litri (136 CP) şi un motor cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri (192 CP). Propulsoarele diesel au un volum de 2.0 litri, patru cilindri şi generează 150 sau 190 CP.

Transmisiile pot fi mecanice cu şase trepte sau automate Steptronic cu şase/opt rapoarte. Pentru toate motorizările este disponibil un sistem de tracţiune integrală ALL4.

În premieră, clienţii vor putea alege şi o versiune plug-in hybrid care produce un total de 224 CP şi 385 Nm.

În lista de dotări ale noului Countryman a fost inclus: sistemul de preîntâmpinare a coliziunilor frontale cu funcţie de frânare automată, cruise control adaptiv, sistem de avertizare despre impactul cu un pieton, control al luminilor de drum, recunoaştere a semnelor de circulaţie, cameră video spate, asistent la parcare, head-up display, etc.

Pentru o taxă adăugătoare MINI poate instala un sistem dinamic de reglare a rigidităţii amortizoarelor Dynamic Damper Control, un schimbător al regimurilor de condus MINI Driving Modes, sistem de climatizare în două zone, acoperiş panoramic, cârlig de remorcare, dar şi Picnic Bench – o banchetă care poate fi scoasă din portbagaj şi pe care pot sta aşezate două persoane.

Vânzările europene ale modelului încep în luna februarie a anului 2017.

Galerie foto MINI Cooper S Countryman ALL4: