in ,

(foto/video) Premieră: Seat Leon facelift. Design revizuit, opţiuni şi motoare noi

Compania Seat a actualizat modelul Leon în toate cele trei tipuri de caroserie în care este produs: hatchback cu trei uşi, hatchback cu cinci uşi şi break.

Maşina pregătită pentru gama de modele a anului 2017 are un design revizuit per ansamblu, o listă extinsă de dotări opţionale şi noi agregate.

Lui Seat Leon i-au fost schimbate blocurile optice, barele de protecţie şi grila radiatorului care a devenit mai largă cu 40 de mm. Pentru o taxă adăugătoare blocurile optice, atât cele frontale cât şi cele posterioare, pot fi pe bază de tehnologii LED.

Totodată, la comandă este disponibilă o nouă versiune Xcellence, care dispune de o grilă cromată a radiatorului, inserţii din aluminiu pe praguri, sistem de acces în maşină fără cheie şi lumină ambientală în habitaclu.

seat-leon-facelift-2017_8

Ce ţine de habitaclu acolo s-a schimbat componenţa tunelului central prin apariţia unui buton de activare electronică a frânei de mână. Câteva butoane de pe panoul central au fost înlocuite de unele tactile, disponibile pentru a fi activate din sistemul multimedia.

În calitate de dotare opţională este disponibil un ecran tactil de 8 inci, sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică şi o listă de asistenţi electronici pentru şofer.

seat-leon-facelift-2017_11

Gama de motoare include acum un nou propulsor diesel de 1.6 litri volum care produce 115 cai putere. Iar break-ul Leon ST cu tracţiune integrală şi cu un diesel de 2.0 litri (150 CP) sub capotă poate fi comandat acum cu o transmisie robotizată DSG cu şapte trepte.

Printre alte motoare disponibile se numără unităţi diesel cu o putere care variază între 90 şi 184 cai putere, unităţi pe benzină care produc între 110 şi 180 CP, dar şi un propulsor de 1.4 litri care lucrează pe bază de gaz natural comprimat.

Comenzile pentru Leon facelift vor fi primite până la sfârşitul lui 2016, iar primele maşini vor ajunge la clienţi în 2017.

Iti place articolul?